Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ
Να ακυρωθούν τα πρόστιμα σε συνδικαλιστές

Την ακύρωση των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε συνδικαλιστικά στελέχη απαιτεί το ΠΑΜΕ με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στην επιστολή αναφέρεται:

«Οπως γνωρίζετε, τα συνδικάτα όλο το διάστημα της πανδημίας πραγματοποιούν δραστηριότητες για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων της Υγείας, των απολύσεων, της ανεργίας, του εισοδήματος κ.λπ. Γι' αυτό είναι ανάγκη να μετακινούνται προς τους χώρους δουλειάς, υπουργεία, Επιθεωρήσεις Εργασίας κλπ, παίρνοντας βέβαια όλα τα μέτρα που προβλέπονται», ωστόσο «αρκετά συνδικαλιστικά στελέχη συνδικάτων (πρόεδροι, γενικοί γραμματείς, μέλη ΔΣ) σε όλη τη χώρα έχουν τιμωρηθεί γι' αυτήν τους τη δράση από την κυβέρνηση και το υπουργείο σας με πρόστιμα».

«Θεωρούμε ότι αυτό είναι απαράδεκτο και εντάσσεται στη λογική της καταστολής που επιχειρείτε να επιβάλετε. Απαιτούμε με απόφασή σας όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί να ακυρωθούν. Εκτός και αν η δράση των σωματείων και των μελών των Διοικητικών τους Συμβουλίων (Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και μαζικών φορέων) έχει απαγορευτεί», καταλήγει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org