Σάββατο 12 Δεκέμβρη 2020 - Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανακάλεσε το απαράδεκτο πρόστιμο στον εθελοντή αιμοδότη

Ανακλήθηκε, μετά την κατακραυγή, το πρόστιμο για «άσκοπη μετακίνηση» που είχε επιβάλει προκλητικά την Πέμπτη η αστυνομία στον Αποστόλη Δημακόπουλο, άνεργο από τον κλάδο του Πολιτισμού, κατά την επιστροφή του από το Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου είχε πάει για να δώσει εθελοντικά αίμα.

Την καταγγελία είχε κάνει ο ίδιος με ανοιχτή επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, περιγράφοντας ότι παρόλο που επέδειξε όλα τα δικαιολογητικά μετακίνησης και το εμφανές σημάδι στο χέρι του από την αιμοληψία, ο αστυνομικός που διενήργησε τον έλεγχο ήταν ανένδοτος, ειδικά όταν είδε τον εθελοντή αιμοδότη να κρατάει στο χέρι τον «Ριζοσπάστη».

Την ανάκληση του προστίμου είχε απαιτήσει με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ.«Σε λίγο θα ζητούν και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να δώσουμε αίμα», σχολιάζει και τονίζει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό «είναι ενταγμένο στο ενορχηστρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού».

«Κάνουν ΕΔΕ σε υγειονομικούς επειδή αρρώστησαν και ρίχνουν πρόστιμα σε εθελοντές αιμοδότες. ΕΔΕ στους υπεύθυνους της αστυνομίας, που δεν τηρούσαν κανένα υγειονομικό μέτρο, ήταν ο ένας επάνω στον άλλον και κράτησαν για ώρα όρθιο και εκτεθειμένο σε κίνδυνο τον αιμοδότη, ποιος θα κάνει;», αναρωτιέται η Ομοσπονδία.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες ακυρώθηκαν και τα πρόστιμα που επέβαλε η αστυνομία στις 9 γυναίκες που είχαν προσαχθεί στις 25 Νοέμβρη στο Σύνταγμα για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ