Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Διαδηλώσεις οργής από τη δολοφονία 25χρονου από αστυνομικούς

ΤΙΡΑΝΑ.--

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα, προσπαθεί να διαχειριστεί τη νέα κρίση που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του με αφορμή το νέο θύμα αστυνομικής βίας, δείχνοντας έτοιμος να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, Σαντέρ Λεσχάι. Παράλληλα, επισκέφθηκε χτες το πρωί το σπίτι της μητέρας του 25χρονου θύματος Κλόιντιαν Ράσα, που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού το πρωί της Τετάρτης. Λίγο μετά ανακοινώθηκε πως τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός.

Ο Ράμα, σε δηλώσεις που έκανε, προσπάθησε να υπερασπιστεί το ρόλο της αστυνομίας (παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες πολιτών για βάναυση συμπεριφορά), υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία του 25χρονου νέου από σφαίρες αστυνομικού επειδή δεν σταμάτησε στα κελεύσματα αστυνομικού για παραβίαση καραντίνας δεν είναι ο κανόνας αλλά «η εξαίρεση».

Ωστόσο, νωρίς χτες το απόγευμα, για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ άρχισε να συγκεντρώνεται πλήθος εκατοντάδων νεαρών σε κεντρική πλατεία των Τιράνων απαιτώντας την παραίτηση του Ράμα.

Το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομικών στη διάρκεια κινητοποίησης χιλιάδων νεαρών που διαμαρτύρονταν για την εν ψυχρώ δολοφονία του 25χρονου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ