Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΙΟΣ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗΣ
ΒΑΙΟΣ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας, του ΕΠΟΝίτη αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ΒΑΪΟΥ Νικ. ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗ, της συζύγου του ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ - ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗ, μαχήτριας του ΔΣΕ, που χάσαμε πρόσφατα, και του θείου μας ΔΗΜΗΤΡΗ Ηλ. ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ, πολιτικού πρόσφυγα για πολλά χρόνια στο JABLONEC-NAD-NISOU της Τσεχίας, προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ωρωπού, για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Νίκος - Αθανασία Τσατσαλίδη

***

Ο Δ. και η Κ. προσφέρουν 50 ευρώ στη μνήμη του μονάκριβου παιδιού τους ΓΙΑΝΝΗ που χάθηκε πρόωρα.

***

ΦΩΤΟ

Στις 19/12/2020 συμπληρώνονται 36 χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μας μάνα και γιαγιά ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΗ. Στη μνήμη της τα παιδιά της Πασχαλίνα και Ζήσης και τα εγγόνια της Βιργινία και Δάφνη προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Βότση.

***

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας συναγωνιστή ΧΡΙΣΤΟ ΧΑΝΤΖΙΟ, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας σε ηλικία 74 ετών. Η κηδεία του έγινε στις 25/11/2020 στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο λόγω κορονοϊού.

Γεννήθηκε στον Μελιγαλά Μεσσηνίας. Οι γονείς του ήταν αγρότες. Από μικρός έζησε την αδικία και την τρομοκρατία του εκμεταλλευτικού συστήματος, συγγενικά του πρόσωπα είχαν συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση και στον ΔΣΕ. Οταν τελείωσε το σχολείο, η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα. Για να βοηθήσει την οικογένειά του αναγκάστηκε να μπει στη βιοπάλη. Επιασε δουλειά σε λιθογραφείο, είχε την τύχη να πέσει σε καλούς μαστόρους που του έμαθαν τη δουλειά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ένας τεχνίτης με καλή ειδίκευση, διαθέτοντας πάντα απεριόριστη φαντασία, καλλιτεχνική ευαισθησία, ενσωματώνοντας τη μυική και σωματική του δύναμη για να επιφέρει κάθε φορά το απαιτούμενο και επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτά τα χαρίσματα τον έκαναν περιζήτητο στα καλλιτεχνικά λιθογραφεία.

ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΗ
ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΗ
Ολα τα χρόνια συμμετείχε στους ταξικούς αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος με συνέπεια και σταθερότητα. Ως εργαζόμενος μέσα από την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, αργότερα ως απόμαχος της δουλειάς μέσα από τις συνταξιουχικές οργανώσεις, ενώ παράλληλα ήταν εκλεγμένος στην Επιτροπή Ειρήνης του Β΄ Διαμερίσματος μέχρι το θάνατό του. Το 1989 - 1991 υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος και έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, μέχρι το τέλος του. Ετσι θα τον θυμόμαστε για πάντα.

Προσφέρουμε στη μνήμη του 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, αντί για λουλούδια στον τάφο του, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, εκφράζοντας τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Παπαδόπουλος


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ