Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει τη στοχοποίηση συνδικαλιστών της ΕΝΕΔΕΠ και της ΕΤΙΤΑ

Τη στοχοποίηση των μελών των ΔΣ των σωματείων ΕΝΕΔΕΠ (Ενωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά) και ΕΤΙΤΑ (Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής) από τις εργοδοσίες της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά και των τηλεοπτικών σταθμών «Star» και «Alpha», αντίστοιχα, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή του θυμίζει ότι τα μέλη των ΔΣ που στοχοποιούνται, λίγες ώρες μετά την επιτυχημένη απεργία στις 26 Νοέμβρη «ενημερώθηκαν από την εργοδοσία ότι βγαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών λόγω "συγχρωτισμού" την ημέρα της απεργίας». Μια κατηγορία παντελώς ανυπόστατη, «αφού για την προετοιμασία της απεργίας και για την παρουσία των μελών της διοίκησης των σωματείων τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο. Και αναδεικνύει ότι πρόκειται για ενέργεια η οποία «αποτελεί κλιμάκωση της προσπάθειας που γίνεται από την εργοδοσία, τους εφοπλιστές και μερίδα ΜΜΕ για να συκοφαντήσουν και να στοχοποιήσουν τα σωματεία και τα μέλη της διοίκησης». Αλλωστε, «λίγες μέρες νωρίτερα της απεργίας, ο πρόεδρος του σωματείου (σ.σ. της ΕΝΕΔΕΠ) κλήθηκε σε προανακριτική απολογία για την απεργία της Πρωτομαγιάς (!), ενώ εκκρεμούν και άλλες μηνύσεις της εργοδοσίας προς τα μέλη της διοίκησης της ΕΝΕΔΕΠ, για "διαφυγόντα κέρδη" από προηγούμενους απεργιακούς αγώνες». Το ΕΚ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στα σωματεία, προειδοποιώντας την εργοδοσία ότι «τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα δεν μπαίνουν στον γύψο».

Την εργοδοσία της COSCO - PCT και της D-PORT για τη στοχοποίηση της ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλουν επίσης το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ» νομού Αττικής και η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων.

Παράλληλα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της ΕΝΕΔΕΠ με εκπρόσωπο της εργοδοσίας της D-PORT, επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες του σωματείου για τη στοχοποίηση μελών του ΔΣ, επειδή οργάνωσε την απεργία στις 26 Νοέμβρη. Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών απαίτησε να επανέλθουν οι εργαζόμενοι - μέλη του ΔΣ στην εργασία τους και επανέφεραν την πρόταση της Ενωσης για την πραγματοποίηση μοριακών τεστ Covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το ΔΣ της ΕΝΕΔΕΠ προετοιμάζεται άλλωστε για τη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της COSCO.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ