Παρασκευή 11 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΝΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτρα ενίσχυσης του... ξεκληρίσματος

Κοροϊδία οι κυβερνητικές αποφάσεις για τις ζημιές από το χιόνι και τους παγετούς

Πλήρη κοροϊδία των αγροτών χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ τα μέτρα που εξάγγειλε η κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις των καταστροφών από την κακοκαιρία. Οι κυβερνητικές αποφάσεις - τονίζεται- για άλλη μια φορά κινούνται στη λογική της μικρότερης δαπάνης και είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με το στόχο της ΕΕ για τη μείωση της αγροτικής παραγωγής και της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στην ανακοίνωση ανάμεσα στα άλλα σημειώνεται:

«Στην καλοστημένη φιέστα χτες στη Νομαρχία, ο υπουργός Γεωργίας προσπάθησε να πείσει τους αγρότες για το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του στην αντιμετώπιση των ζημιών από το χιόνι και τους παγετούς.

Ανακοίνωσε τις κυβερνητικές αποφάσεις, που κινούνται και αυτή τη φορά στη λογική της μικρότερης δαπάνης, λογικής απόλυτα ευθυγραμμισμένης με το στόχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη μείωση της αγροτικής παραγωγής και της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Οι βαρύγδουπες αναφορές του για διαδικασίες "εξπρές", για καταβολή του 50% αμέσως μετά την εκτίμηση της ζημιάς της παραγωγής και το υπόλοιπο με την εκκαθάριση, προκαλούν εύλογα ερωτηματικά. Πρώτον, γιατί με την πολιτική της έχει οδηγήσει σε χρεοκοπία τον ΕΛΓΑ, του έχει επιβάλλει οικονομικό στραγγαλισμό και δεν μπορεί να διαθέσει πάνω από 13 δισ. δραχμές συνολικά και δεύτερον γιατί με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, η πρόσληψη των γεωπόνων - εκτιμητών απαιτεί αρκετό χρόνο.

Αμφιβολίες δημιουργούνται και για τις οικονομικές ενισχύσεις για τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο και στις γεωργικές υποδομές, που θα δώσουν τα ΠΣΕ, αφού έχει πετσοκόψει μαζί με την Ευρωπαϊκή Ενωση τη χρηματοδότησή τους, ενώ όπως δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός διαθέτουν μόνο 10 δισ. δραχμές γι' αυτό το σκοπό!!!

Οι σκόπιμα γενικόλογες εξαγγελίες του υπουργού δείχνουν καθαρά ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει αποζημιώσεις και ενισχύσεις ψίχουλα. Κοροϊδεύει προκλητικά για μια ακόμα φορά τους αγρότες. Οργανώνει τις συσκέψεις μόνο και μόνο για να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις και προσδοκίες, για να παραπλανά και καθησυχάζει το αγροτικό κίνημα.

Αξιοποιεί και εντάσσει για μια ακόμη φορά τα καιρικά φαινόμενα στην πολιτική της, προκειμένου να οδηγήσει συνειδητά τη μικρομεσαία αγροτιά στη χρεοκοπία και την αγροτική μας πολιτική στον αφανισμό.

Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Καλεί τους αγρότες του νομού μας, που δοκιμάζονται και πάλι, να βγάλουν πολύτιμα συμπεράσματα, να διεκδικήσουν αγωνιστικά το εισόδημά τους και την περιφρούρηση της αγροτικής πολιτικής. Να απαιτήσουν:

  • Την αποζημίωση στο 100% της παραγωγής, του φυτικού κεφαλαίου και των γεωργικών εγκαταστάσεων.
  • Την επιχορήγηση του ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Το πάγωμα των χρεών στην ΑΤΕ και την επαρκή δανειοδότηση με χαμηλότοκα δάνεια.

Καλεί την εργατική τάξη του νομού, τα λαϊκά στρώματα της πόλης να συμπαρασταθούν στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, γιατί οι συνέπειες των καταστροφών στον αγροτικό τομέα αξιοποιούνται από το κεφάλαιο για παραπέρα κερδοσκοπία σε βάρος τους.

Να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ που την εφαρμόζει, τη ΝΔ και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν. Η λύση για τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς δε βρίσκεται στις συμπληγάδες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της ελεύθερης αγοράς και των πολυεθνικών.

Βρίσκεται μόνο στη συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων, στη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ