«Εβγαλε την υποχρέωση»... της πραγματοποίησης της ετήσιας γενικής συνέλευσης χτες η «νόθα» διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ. Δε γνωρίζουμε αν οι καρεκλοκένταυροι της ηγεσίας της ΓΕΣΑΣΕ ένιωσαν αυτοϊκανοποίηση από τις εργασίες της γενικής συνέλευσής τους. Αυτό όμως που φάνηκε για άλλη μια φορά είναι πόσο δουλικά υποτακτικοί παραμένουν στις αντιαγροτικές εντολές της κυβέρνησης και της ΕΕ και πόσο απομονωμένοι είναι από τους αγρότες.
Ακόμα και όταν κάποιοι αντιπρόσωποι εξοργίστηκαν από τα όσα προκλητικά είπε χτες στο χαιρετισμό ο υφυπουργός Γεωργίας Βαγ. Αργύρης, οι διοικούντες έκαναν την «πάπια». Αλλωστε και στο άνοιγμα της συνέλευσης, ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γ. Γωνιωτάκης έκανε μια ομιλία «βρεγμένης γάτας». Εγινε «λάβρος» όμως όταν στο τέλος της συνέλευσης άρχισε να συκοφαντεί το ΚΚΕ, τους κομμουνιστές αγροτοσυνδικαλιστές και τους ενωτικούς αγώνες των αγροτών. Ομως ο «αόρατος» απολογισμός αγωνιστικής δράσης για το 2001 κι ο ανύπαρκτος προγραμματισμός αγωνιστικής δράσης για το 2002, καταδείχνουν πόσο υποτακτικοί στις κυβερνητικές εντολές είναι οι καρεκλοκένταυροι της διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ. Μόνο, για διάλογο, συμμετοχή σε κυβερνητικές συσκέψεις και ΣΑΠ και για διάφορα σεμινάρια, έγινε βασικά λόγος στον απολογισμό τους... Και για να μην τους αδικούμε... και για το κυβερνητικό συλλαλητήριο για τον καπνό στις 19/11/2001 στη Θεσσαλονίκη μαζί με τις υποτακτικές διοικήσεις των ΠΑΣΕΓΕΣ και ΣΥΔΑΣΕ.
Στη γενική συνέλευση, που μετά τους χαιρετισμούς των λιγοστών επισήμων, δεν υπήρχαν στην αίθουσα περισσότερα από 20 άτομα, έγινε μια αναφορά, για το «θεαθήναι», σε επίκαιρα προβλήματα όπως η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και οι ζημιές από την κακοκαιρία. Αλλά ούτε και για αυτά τα προβλήματα προτάθηκε στον προγραμματισμό δράσης μια μορφή αντίδρασης σε όφελος των αγροτοκτηνοτρόφων και στην κατεύθυνση της ουσιαστικής επίλυσής τους. Κατά τ' άλλα, οι εκλεγμένοι στα χαρτιά της καταπράσινης διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ ξαναμίλησαν υποκριτικά για ενότητα στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα. Μια ενότητα που οι ίδιοι εκ προμελέτης υπονόμευσαν και τώρα, όντας απομονωμένοι από τους αγρότες, την επικαλούνται για λόγους δημιουργίας φτηνών εντυπώσεων και με εμφανή, αλλά ανεκπλήρωτη, επιδίωξη την καθυπόταξη και τη διάλυση του αγροτικού κινήματος. Τους αξίζει λοιπόν η ανυποληψία, την οποία έτσι κι αλλιώς πέτυχαν να κερδίσουν με το «σπαθί» τους!