Τρίτη 17 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Προκλητικές ενέργειες από τη χρυσαυγίτισσα σύμβουλο

Τις τεράστιες ευθύνες των παρατάξεων της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την άρνησή τους να υιοθετήσουν την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ και αποκλεισμό της συμβούλου της από τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, που την αποθρασύνουν ακόμη περισσότερο, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως στην τελευταία συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, η συγκεκριμένη περιφερειακή σύμβουλος, ανήρτησε προκλητικά στην οθόνη της τηλεδιάσκεψης τη φωτογραφία του καταδικασμένου και φυλακισμένου για συμμετοχή και διεύθυνση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, αρχιναζί Ηλία Κασιδιάρη, διαμαρτυρόμενη για τη φυλάκισή του, αρνούμενη να την κατεβάσει. Κάτω από την αντίδραση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και άλλων περιφερειακών συμβούλων, που απαίτησαν να κατέβει η συγκεκριμένη φωτογραφία και να αποβληθεί από τη συνεδρίαση η εκπρόσωπος των ναζί, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση και τελικά την απέβαλε από τη συνεδρίαση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας ξεκαθαρίζει πως το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει άμεσα να αποκλείσει από τις συνεδριάσεις του την σύμβουλο Μ. Μπίλη, που εκλέχτηκε με την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής και να απαιτήσει από την κυβέρνηση να νομοθετήσει για τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων στους καταδικασμένους και την αποπομπή από τα αιρετά όργανα όσων εκλέχθηκαν με τη στήριξή της.

Στο μεταξύ και στα Φάρσαλα, επικαλούμενοι τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, το σύνολο των δημοτικών συμβούλων αρνήθηκε να υιοθετήσει το αντίστοιχο ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συνεχίζοντας έτσι με διάφορους τρόπους τις πλάτες στους ναζί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ