Τετάρτη 11 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οργανωμένη δράση για πλήρη αποκατάσταση και αντιπλημμυρικά έργα

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ με αφορμή τις καταστροφές στο νησί επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα:

«(...) Η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των κατοίκων των περιοχών αυτών πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένη δράση διεκδικώντας άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών, αποζημίωση στο 100% της ζημιάς σε καλλιέργειες, οικοσκευή, μηχανήματα και ζωικό κεφάλαιο και καθαρισμό των ρεμάτων και των ποταμών και γενικά λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης για τις κακοκαιρίες που έρχονται το επόμενο διάστημα και, επιπλέον, άμεση δρομολόγηση των απαραίτητων υποδομών αντιπλημμυρικής, αντιδιαβρωτικής προστασίας.

Ωστόσο χρειάζεται να βγουν και πολιτικά συμπεράσματα για τις ευθύνες του κρατικού μηχανισμού συνολικά, της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δήμων και να καταδικαστεί η τακτική που ακολουθούν ακόμα και σήμερα, να πετούν το "μπαλάκι" των ευθυνών ο ένας στον άλλον, εις βάρος των κατοίκων της περιοχής.

(...) Την ίδια στιγμή που η επιστήμη και η τεχνολογία δίνουν τη δυνατότητα να κατασκευάζονται υποδομές για να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα και ταυτόχρονα να εξασφαλίζονται οι λαϊκές ανάγκες για φτηνό ποιοτικό νερό για την ύδρευση και την άρδευση. Ομως, αυτές οι δυνατότητες μπορούν να γίνουν πράξη μόνο σε σύγκρουση με τα κέρδη του κεφαλαίου, με την πάλη για μια οικονομία για την ευημερία των πολλών.

Γι' αυτές τις δυνατότητες και για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών σήμερα χρειάζεται άμεσα να οργανωθεί ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής. Το ΚΚΕ θα συμβάλει στην ανάπτυξη των διεκδικήσεων των κατοίκων και θα θέσει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή, στην Περιφέρεια και τους δήμους, άμεσα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ