Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αξιόλογες παραστάσεις τη νέα σεζόν στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»

«Αγώνας νέγρου και σκύλων»
«Αγώνας νέγρου και σκύλων»
Προβάλλοντας τη σκέψη, τη δημιουργικότητα και τη χαρά της ψυχαγωγίας ως αντίδοτα στη νέα δύσκολη καθημερινότητα, το θέατρο «Τζένη Καρέζη» ανακοίνωσε το πρόγραμμα των παραστάσεών του για τη νέα σεζόν 2020-'21, με έναρξη μέσα στον Οκτώβρη.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του θεάτρου, την αρχή θα κάνει ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, που στήνει μια όαση σάτιρας με τίτλο «Ο πιο Μεγάλος Περίπατος», για 20 παραστάσεις, από Τετάρτη 28 Οκτώβρη και κάθε Τετάρτη 21.15 και Σάββατο 23.15. Μια επισκόπηση των πολιτικοκοινωνικών φαινομένων με χιούμορ και οξυδέρκεια, απαντάει σε όλα τα καυτά ερωτήματα της επικαιρότητας και λύνει γρίφους όπως: Στο γραφείο δεν κολλάει, στον περίπατο κολλάει... Στο λεωφορείο δεν κολλάει, στην αναμονή κολλάει... Στ' αεροπλάνο δεν κολλάει, στ' αεροδρόμιο κολλάει... Από κολλητό κολλάει, από τουρίστα δεν κολλάει... Με εγγυημένο κέφι, τρελή διάθεση και ανατρεπτικό χιούμορ, ο καλλιτέχνης υπόσχεται ότι «όλοι θα πεθάνουμε απ' τα γέλια, γιατί μας προστατεύει ο θεός της κωμωδίας».

Διάρκεια 90'. Εισιτήριο 14 ευρώ και 12 ευρώ μειωμένο.

Από Πέμπτη 5 Νοέμβρη και κάθε Πέμπτη στις 21.15, στη σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» ανεβαίνει η Ηρα Κατσούδα με τη stand up comedy με τίτλο «Για γυναίκα, καλή είναι», που παρουσιάζει για 2η χρονιά, για 7 μόνο παραστάσεις. Με κείμενα ολόφρεσκα, ιστορίες βγαλμένες από την καθημερινότητα, η δεύτερη σόλο παράσταση της Ηρας θίγει θέματα ισότητας των φύλων, κοινωνικά στερεότυπα, οικογένεια, διαζύγιο, αλλά σε καμία περίπτωση μόνο αυτά. Περνάει τόσο από θεματικές της καθημερινότητας, από βιωματικές ιστορίες και από καθημερινές καταστάσεις που έχουμε συνηθίσει να αντιλαμβανόμαστε σαν νορμάλ, αλλά που αν τις κοιτάξεις από το πρίσμα της κωμωδίας, μόνο νορμάλ δεν είναι!

Διάρκεια 90'. Εισιτήριο 12 ευρώ και 10 ευρώ μειωμένο.

Τη Δευτέρα 16 Νοέμβρη θα κάνει πρεμιέρα το έργο «Αγώνας Νέγρου και Σκύλων», του Μπερνάρ Μαρί Κολτές, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σωτηρίου, που θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.00.

Γραμμένο το 1979, αποτελεί ένα άκρως ζωντανό και επίκαιρο κείμενο. Σε μια χώρα της Δυτικής Αφρικής, ο Αλμπουρι, ένας μαύρος άνδρας, εισβάλλει σε ένα περίκλειστο και καλά φρουρούμενο γαλλικό εργοτάξιο, για να παραλάβει το νεκρό σώμα του αδελφού του, που σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα. Εκεί θα συναντηθεί με τον Ορν, τον υπεύθυνο του εργοταξίου, και τον Καλ, έναν νεαρό Γάλλο μηχανικό, που με διάφορες προφάσεις αρνούνται να παραδώσουν τον νεκρό στον αδελφό του. Ο Αλμπουρι οδηγείται σε αντιπαράθεση μαζί τους, που θα φέρει στην επιφάνεια τη συγκάλυψη της δολοφονίας του αδελφού του, καθώς και ένα σκάνδαλο διαφθοράς, εις βάρος των κατοίκων του χωριού που βρίσκεται κοντά στο εργοτάξιο, το οποίο η γαλλική κατασκευαστική εταιρεία θέλει να κρατήσει καλά κρυμμένο...

Ο σκηνοθέτης χαρακτηρίζει το έργο «καλοδουλεμένο ψυχολογικό θρίλερ», που «μας υπενθυμίζει πως η άγνοια γεννά τον ρατσισμό» και σημειώνει: «Η σκηνοθετική ματιά εστιάζει στην πάλη του ατόμου για ανεξαρτησία απέναντι στη διαφθορά, στον ρατσισμό και την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο με σκοπό το κέρδος, με στόχο να φτιάξει ένα θέαμα ιδιαίτερα επίκαιρο και ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό».

Μετάφραση: Σύλβια Κιούση. Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σωτηρίου. Σκηνικά: Τζίνα Ηλιοπούλου. Κοστούμια: Λίνα Σταυροπούλου. Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος. Παίζουν: Νίκος Γεωργάκης, Σαμουήλ Ακίνολα, Ευτυχία Γιακουμή, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης.

Διάρκεια 1.45'. Εισιτήριο: 18 ευρώ, 14 ευρώ (άνω των 65), 12 ευρώ (ανέργων, ΑμεΑ, φοιτητικό).

Παράλληλα, για τους μικρούς φίλους του θεάτρου, την Κυριακή 18 Οκτώβρη, στις 11.30 π.μ. κάνει πρεμιέρα (και θα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 11 π.μ.) η αγαπημένη παράσταση «Το Καπλάνι της Βιτρίνας» της Αλκης Ζέη, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Ανδρομάχης Χρυσομάλη.

Μετά από 600 παραστάσεις και 150.000 θεατές από το 2015 που πρωτοπαρουσιάστηκε, «Το Καπλάνι της Βιτρίνας» θα συνεχίσει να μας συγκινεί στη σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» και να μας μεταφέρει στην Ελλάδα του 1936 και στις περιπέτειες και τα συναισθήματα της Μέλιας και της Μυρτώς.

Παίζουν: Χρήστος Γλυκός, Αννέτα Παπαθανασίου, Σωτήρης Σκάντζικας, Μαρία Κοκκινίδου, Ασπα Μπατατόλη, Αλέξανδρος Βάρθης, Μαργαρίτα Νασιούλα, Σίλια Μουστάκη, Σοφιανός Πεσιρίδης, Μαρία Δερεμπέ.

Διάρκεια 120' με διάλειμμα. Εισιτήριο: 12 ευρώ (ενηλίκων), 10 ευρώ (παιδικό, φοιτητικό, ΑμεΑ, προπώληση).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενας χρόνος χωρίς τον Κώστα Καζάκο(2023-09-08 00:00:00.0)
Η ΟΓΕ πάει θέατρο(2021-11-26 00:00:00.0)
Οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου πάνε θέατρο(2019-10-26 00:00:00.0)
Στη Θεσσαλονίκη «Η ανάκριση»(2014-02-18 00:00:00.0)
Η ΕΕΔΥΕ πάει θέατρο(2004-01-03 00:00:00.0)
Η ΕΕΔΥΕ πάει θέατρο(2003-12-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ