Τρίτη 29 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Mε κόσμο επτά ομάδες στο ξεκίνημα

Με ανακοίνωσή της ενόψει της πρεμιέρας της διοργάνωσης, το διήμερο 1-2 Οκτώβρη, η Ευρωλίγκα έκανε γνωστό ότι σε πρώτη φάση 7 ομάδες της διοργάνωσης θα μπορούν να δίνουν εντός έδρας αγώνες με την παρουσία κόσμου. Πρόκειται για τις τρεις ρωσικές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Χίμκι, την ιταλική Αρμάνι Μιλάνο, την ισπανική Βαλένθια, τη λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας και τη γαλλική Βιλερμπάν. Για τις ομάδες αυτές θα επιτρέπεται η είσοδος περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στα γήπεδά τους, ανάλογα με τη χωρητικότητα.

Οπως διευκρίνισε η Λίγκα, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε με βάση τα ισχύοντα για τον κορονοϊό μέτρα σε καθεμιά από τις 11 χώρες από τις οποίες προέρχονται οι ομάδες που μετέχουν στη διοργάνωση. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της Ισπανίας ισχύουν διαφορετικά περιοριστικά μέτρα σε κάθε επαρχία, γι' αυτό και η Βαλένθια βρίσκεται σε διαφορετική μοίρα σε σχέση με τις υπόλοιπες ισπανικές ομάδες της διοργάνωσης.

Για τις υπόλοιπες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού (επίσης για Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Αλμπα Βερολίνου, Μπάγερν Μονάχου, Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ερυθρό Αστέρα), δεν θα ισχύσει αυτή η διάταξη, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Σαντ - Ρος στη Μόσχα

Με μια σημαντική απουσία θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, την Παρασκευή 2/10 με αντίπαλο τη Χίμκι, καθώς ο Χάουαρντ Σαντ - Ρος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον αστράγαλο, με αποτέλεσμα να «κοπεί» από την αποστολή. Ο Κουβανός είχε τραυματιστεί στο φιλικό με τον Ηρακλή πριν από τρεις βδομάδες, ενώ έκτοτε δεν έχει καταφέρει να επανέλθει πλήρως και εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ