Παρασκευή 4 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ ΛΕΣΒΟΥ
Να αποκατασταθούν οι πληγέντες κτηνοτρόφοι

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση όλων των πληγέντων κτηνοτρόφων της περιοχής από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις και παγετούς, ζητά ο δήμαρχος Μανταμάδου Δημ. Καρατζιτζής, με έγγραφό του στους υπουργούς Γεωργίας και Οικονομικών, στους βουλευτές Λέσβου, στο νομάρχη και τη γενική γραμματέα Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, ζητάει να αποζημιωθούν στην πραγματική τους αξία, αφού καταγραφούν όλες οι περιπτώσεις, οι απώλειες του ζωικού κεφαλαίου, να καταγραφούν οι υλικές ζημιές στις υποδομές, να αποζημιωθούν πλήρως οι πληγέντες και να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος με 50.000.000 δρχ. για την αποκατάσταση των ζημιών και της βατότητας στο αγροτικό δίκτυο που έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές.

Οπως επισημαίνεται στο έγγραφο, όλοι οι πληγέντες κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού με τις θεομηνίες που έπληξαν τελευταία την περιοχή του Δήμου Μανταμάδου, βλέπουν την περιουσία τους να καταστρέφεται και να οδηγούνται σε οικονομικό αφανισμό και καταστροφή, και, αν αναλογιστεί κανείς τη μεθοδευμένη χαμηλή τιμή αγοράς γάλατος, την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών, τον περιορισμό των επιδοτήσεων και ενισχύσεων, γίνεται φανερό ότι το μέλλον τους είναι σίγουρα ο αφανισμός τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ