Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
«Δια ζώσης», μετά από μια μεγάλη περίοδο διοργανώσεων στο διαδίκτυο

Μια ματιά στα Πανελλήνια Νεανικά 2020 και σε άλλα τουρνουά που παίχτηκαν αυτήν την περίοδο

Στις αρχές Σεπτέμβρη ολοκληρώθηκαν σε δύο ομίλους, νότιος όμιλος στο Εκθεσιακό Κέντρο του Περιστερίου της Αθήνας και βόρειος όμιλος στο Φιλίππειο της Θεσσαλονίκης, με σαφώς περιορισμένες συμμετοχές συγκριτικά με άλλες χρονιές, τα Πανελλήνια Νεανικά Πρωταθλήματα έως 16 ετών. Στους αγώνες στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν συνολικά 91 σκακιστές και σκακίστριες.

Στην Αθήνα, οι αγώνες έγιναν με συνδιοργανωτή την ΠΣ Περιστερίου από 28/8 μέχρι 3/9, όπου πραγματοποιήθηκαν και τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων μέχρι 16 ετών σε ενιαίο όμιλο, με συμμετοχή 212 σκακιστών και σκακιστριών.

Πανελλήνια πρωταθλήματα μαθητών - μαθητριών 2020 (ομαδικό - ατομικό)

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου διοργανώθηκαν επίσης τα φετινά Πανελλήνια Πρωταθλήματα μαθητών - μαθητριών 2020 ομαδικό και ατομικό από 4 έως 6/9.

Οι αγώνες άρχισαν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Νίκου Σκαλκώτα. Ελαβαν μέρος 199 μαθητές και μαθήτριες και 10 σχολικές ομάδες.

Τα αποτελέσματα των αγώνων, οι τελικές βαθμολογίες και φωτογραφίες στην ιστοσελίδα των πρωταθλημάτων: https://www.chessfed.gr/sxolika2020/

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rapid 2020 - Πρωταθλητές Γιάννης Νικολαΐδης και Παναγιώτα Κιούση

Πρωταθλητής Ελλάδας στο 15ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Rapid, που διοργανώθηκε την Παρασκευή 4/9 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, αναδείχθηκε ο GM Γιάννης Νικολαΐδης με 6,5 βαθμούς σε 7 αγώνες.

Τη 2η θέση, μετά την άρση της ισοβαθμίας, πήρε ο Αναστάσιος Παυλίδης με 6 βαθμούς και την 3η ο Θανάσης Καραγιάννης.

Στην κατηγορία των γυναικών (αγωνίστηκαν σε ενιαίο όμιλο) μετά την άρση της τριπλής ισοβαθμίας πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η 14χρονη Παναγιώτα Κιούση και την 2η και 3η θέση πήραν η Δανιηλίδη Δήμητρα και η Κατερίνα Παυλίδου, αντίστοιχα, όλες με 4 βαθμούς.

Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος 69 σκακιστές και σκακίστριες από όλη την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ