Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
«Αντίθετος με τις αρχές του αθλητικού κνήματος»

Νέα ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μπάσκετ

Την αντίθεσή της στον νέο αθλητικό νόμο, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή κατά πλειοψηφία, εξέφρασε για άλλη μια φορά με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Μπάσκετ. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι τα όσα αυτός ορίζει αντιτίθενται «στις θεμελιώδεις διατάξεις του διεθνούς αθλητικού κινήματος», ενώ παραθέτει δύο άρθρα της «Ολυμπιακής Ατζέντας 2020» της ΔΟΕ, τα οποία ρυθμίζουν σημαντικά θέματα για τη λειτουργία των αθλητικών ομοσπονδιών, σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία με βάση το αυτοδιοίκητο του αθλητισμού και τους κανόνες των παγκόσμιων ομοσπονδιών.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, από τα εν λόγω άρθρα «ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την ποιότητα του αθλητικού νόμου που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα και την ευθεία αντίθεση στην οποία αυτός έρχεται με θεμελιώδεις διατάξεις του Διεθνούς Αθλητικού Κινήματος».

«Βολές» Βασιλακόπουλου κατά της ΓΓΑ

Της ανακοίνωσης προηγήθηκε μία ακόμα επίθεση του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, εναντίον της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Αιτία αυτήν τη φορά αποτέλεσε η κίνηση της ΓΓΑ να δημοσιοποιήσει λίστα με τα σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές στην ΕΟΚ. Ο Γ. Βασιλακόπουλος έκανε λόγο για «πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές» και οι οποίες προκαλούν «περίεργους συνειρμούς».

«Τα αθλητικά σωματεία αποκτούν το δικαίωμα ψήφου μέσω της αθλητικής τους δραστηριότητας, την οποία εγκρίνει αλλά και ελέγχει διαρκώς η οικεία αθλητική ομοσπονδία και ουδείς άλλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ