Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2020 - Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το πλαίσιο διεκδικήσεων

MotionTeam

Διεκδικούμε

  • Κατάργηση των πρόσφατων αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων που προστέθηκαν στους προηγούμενους, για το χτύπημα συμβάσεων, μισθών, δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Δημόσιο και δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης υγείας, παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Κατάργηση της εισφοράς υγείας. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα Υγείας - Πρόνοιας και Φαρμάκου. Να γίνουν τώρα χιλιάδες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών και εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επικουρικών, αναπληρωτών. Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν λόγω περικοπών.
  • Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων. Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Κατάργηση του αντεργατικού νόμου 4172/2013 με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση. Να μην περάσουν οι νέες περικοπές στο Δώρο Χριστουγέννων, η απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση που σχεδιάζονται με αφορμή την πανδημία. Να δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους το Δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας.
  • Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που αφορά τις ΣΣΕ. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους. Να ισχύουν για όλους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση. Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο, καθορισμένο ωράριο με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις. Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Να σταματήσει το αίσχος των εργολαβικών και υπεργολαβικών εργαζομένων. Καμία σκέψη για επιβολή επ' αόριστον της τηλεργασίας, να διασφαλιστεί η επιστροφή όλων των εργαζομένων και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε άμεση και έμμεση προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για την κατάργηση της αποζημίωσης.
  • Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις απολύσεις και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, στην αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.
  • Να εκπονηθεί ολοκληρωμένος, ουσιαστικός, επιστημονικός σχεδιασμός συνδυαστικής αποτίμησης για το σύνολο των κινδύνων, φυσικών και τεχνολογικών, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους. Να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα πρόληψης εκδήλωσης καταστροφών και ελαχιστοποίησης των επιπτώσεών τους. Να εκπονηθεί ολοκληρωμένος σχεδιασμός αντιμετώπισης τεχνολογικών και φυσικών καταστροφών, εκπαίδευση και ενημέρωση του πληθυσμού, κρατική χρηματοδότηση για ανάπτυξη της έρευνας σε αυτήν την κατεύθυνση. Οι εργοδότες να καταρτίσουν σχέδιο διαφυγής και διάσωσης από το χώρο εργασίας, το οποίο να δοκιμάζεται τακτικά με ασκήσεις. Αμεσα να πραγματοποιηθεί έλεγχος όλων των χώρων δουλειάς από τις αρμόδιες κρατικές, περιφερειακές και δημοτικές υπηρεσίες.
Για την πανδημία και την προστασία στους χώρους δουλειάς
  • Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια. Να ανοίξουν τώρα όλες οι δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Μονιμοποίηση του προσωπικού.
  • Μπροστά στο νέο κύμα πανδημίας να διασφαλιστεί η εργασία όλων των εργαζομένων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Δεν αποδεχόμαστε καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματά μας, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Δωρεάν τεστ για τους εργαζόμενους με ευθύνη της εργοδοσίας και του κράτους. Να υπάρξουν έλεγχοι για την αποσιώπηση κρουσμάτων από την εργοδοσία. Το πρωτόκολλο υγείας να μη γίνεται λάστιχο για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Να αυξηθούν τώρα τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ιδίως τις ώρες αιχμής. Εδώ και τώρα να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Επισκευή και ανανέωση του στόλου με αγορά οχημάτων για να καλύψουν τις ανάγκες σε όλη τη χώρα. Μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%. Επίταξη των ΚΤΕΛ και άλλων ιδιωτικών μέσων για την ικανοποίηση έκτακτων αναγκών στη μεταφορά.
  • Να εξασφαλιστούν έκτακτες άδειες ειδικού σκοπού με αποδοχές για όσους εργαζόμενους χρειαστεί να μείνουν σπίτι είτε για τη φύλαξη παιδιών ή ασθενών είτε από μέτρα που έχουν να κάνουν για την αντιμετώπιση της επιδημίας (π.χ. κλείσιμο κτιρίων για απολυμάνσεις κ.λπ.).
  • Αν για οποιονδήποτε λόγο ο εργαζόμενος δεν μπορεί να δουλέψει στο χώρο δουλειάς με εξασφαλισμένες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας να παίρνει άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές και Ασφάλιση.
  • Συγκρότηση μεικτών υγειονομικών επιτροπών ανά εταιρεία στις οποίες θα συμμετέχουν οι εργαζόμενων (ΕΥΑΕ) και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσουμε ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με βάση τα ιατρικά δεδομένα και τις ανάγκες που προκύπτουν στους χώρους δουλειάς.
  • Να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που έρχονται σε επαφή με πελάτες (τεχνικοί, καταστήματα) με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις και για χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο.
  • Κεντρική προμήθεια προϊόντων για απολύμανση με πιστοποίηση, απολυμαντικά διαλύματα για καθαρισμό χεριών και επιφανειών για εργαζόμενους που έχουν καθημερινή επαφή με κοινό - πελάτες, αλλά και μέτρα για την απολύμανση και σωστή χρήση των εργαλείων της δουλειάς μας, π.χ. ακουστικά, πληκτρολόγια κ.λπ.
Για την Κοινωνική Ασφάλιση
  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Κατάργηση του νόμου Βρούτση - Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
  • Αμεση απόδοση των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσει το αίσχος με τις καθυστερήσεις απονομής των συντάξεων. Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη αναγκαίου προσωπικού, να προχωρήσει η ψηφιοποίηση όλου του ασφαλιστικού βίου ώστε να απονέμεται πιο γρήγορα η σύνταξη.
  • Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να μην ξεπερνούν τα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών, με ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης. Αποφασιστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής του ΣΕΠΕ και δημιουργία κρατικού Σώματος Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας και υπηρεσιών ΥΑΕ ενταγμένων στο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ και σε άλλους κλάδους (π.χ. ένταξη των υγειονομικών) και ειδικότητες (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) που δουλεύουν σε ομοιογενείς συνθήκες. Αμεση επανένταξη στο θεσμό των κλάδων που εξαιρέθηκαν το 2011.
  • Ανασύσταση των ΟΕΚ - ΟΕΕ, με το σύνολο των αρμοδιοτήτων τους. Να ξεκινήσει και να ενισχυθεί το κατασκευαστικό πρόγραμμα, να ξεκινήσουν όλα τα προγράμματα που καταργήθηκαν, να διευρυνθούν τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Δημόσιες και δωρεάν υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού, δημόσιες και δωρεάν κατασκηνώσεις για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
Για τους ανέργους
  • Αμεση κάλυψη και επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, δηλαδή στο 80% του κατώτατου μισθού των 751 ευρώ που διεκδικεί το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
  • Κανένας άνεργος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.
  • Οσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Ούτε ένα ευρώ από τα λεφτά των ανέργων στα χέρια της εργοδοσίας. Να σταματήσει η επιδότηση των εργοδοτών με «ζεστό» χρήμα. Επιδότηση ενοικίου σε όλους τους ανέργους.
Υπερασπιζόμαστε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων
  • Να καταργηθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις! Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει. Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο.
  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου που βάζει εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση. Κανένας συμβιβασμός με το φακέλωμα της συνδικαλιστικής δράσης μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου.
Για την προστασία της μητρότητας
  • Προστασία της μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, το ίδιο για τις αυτοαπασχολούμενες. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες χωρίς προϋποθέσεις. Αδεια τοκετού και λοχείας, δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό, με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων.
  • Αδεια μητρότητας για έναν χρόνο με πλήρη μισθό, Ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Διευκόλυνση της επιστροφής της μητέρας στην εργασία με μειωμένο ωράριο κατά δύο ώρες για τα επόμενα δύο χρόνια και κατά μία ώρα για άλλα δύο. Κάλυψη της δαπάνης των βρεφονηπιακών σταθμών. Αδειες στο ζευγάρι για ασθένειες και άλλες ανάγκες του παιδιού. Μεγαλύτερη άδεια στις μονογονεϊκές οικογένειες και σε γυναίκες με αναπηρία και παιδιά ΑμεΑ. Να κατοχυρωθεί άδεια με αποδοχές της γυναίκας που μπαίνει στη διαδικασία της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και η προστασία της στους χώρους εργασίας.
Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους εκτός συνόρων. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία τους. Καμία αλλαγή και επαναχάραξη συνόρων.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Να γυρίσουν πίσω οι φαντάροι και οι στρατιωτικοί που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.
  • Κλείσιμο όλων των hot spots στα νησιά. Αμεση μεταφορά των αιτούντων άσυλο καταρχάς στην ηπειρωτική χώρα σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια άμεση μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους.
  • Να δοθεί άσυλο σε όσους προέρχονται από χώρες που είναι εστίες πολέμου, εμφυλίων, υπό κατοχή ή είναι θύματα αντιδραστικών καθεστώτων και κινδυνεύει η ζωή τους. Να εξασφαλιστούν γρήγορες διαδικασίες για τα αιτήματα ασύλου μέσω πρόσληψης αναγκαίου προσωπικού.
  • Οσο μένουν οι πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει να εξασφαλίζονται ιατρική περίθαλψη, εμβολιασμοί, πρόσβαση των παιδιών τους στην Εκπαίδευση, χωρίς εμπλοκή των ΜΚΟ και με την απαραίτητη στελέχωση όλων των σχετικών υπηρεσιών.
Για την Πρόνοια
  • Νέες δημόσιες δομές με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες στην πρώιμη διάγνωση και έγκαιρη παρέμβαση, στην περίθαλψη των βαριά αναπήρων, στην εκπαίδευση και αποκατάσταση των ΑμεΑ. Καμία πληρωμή από τις οικογένειες, τους ανάπηρους, τους χρονίως πάσχοντες για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, τεχνικά βοηθήματα. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να τα καλύψει από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Εκτακτη χρηματοδότηση, πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου επιστημονικού και παιδαγωγικού προσωπικού, με τα ανάλογα αυξημένα μέτρα προφύλαξης για τη ζωή και την ασφάλεια της ευπαθούς ομάδας, των ενηλίκων και των παιδιών με αναπηρία, ώστε να μη στερηθούν την ειδική παιδαγωγική στήριξη, την ψυχολογική, τη συμβουλευτική, τις αναγκαίες θεραπείες, την εργοθεραπευτική, φυσιοθεραπευτική, κάθε άλλου είδους επιστημονική στήριξη.
  • Πλήρης στελέχωση των ΚΕΣΥ από μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων επιστημονικών ειδικοτήτων, όπως είναι οι ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.ά. ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν, πέραν των άλλων, σε ανάγκες ψυχολογικής και συμβουλευτικής στήριξης σχολικού πληθυσμού με αναπηρία και των οικογενειών τους.
  • Επαναφορά επιδομάτων αναπηρίας - καμία νέα περικοπή.
Για την Παιδεία και το άνοιγμα των σχολείων, των πανεπιστήμιων, των ΙΕΚ
  • Επισκευή σχολείων - εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και η αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές. Αμεση αξιοποίηση σχολείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια και άλλων κρατικών υποδομών, ή ακόμα και ιδιωτικών, που πληρούν τις προϋποθέσεις. Αμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτίρια, που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη.
  • Εκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.
  • Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών. Να μην αποκλειστεί κανείς από τους πίνακες. Μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (στέγαση, σίτιση, μετακίνηση). Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση.
  • Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
  • Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές σε σύγχρονες, ασφαλείς εστίες. Εξασφάλιση της σίτισης, της συντήρησης, της φύλαξης και της καθαριότητας σε όλες τις εστίες, με ευθύνη του κράτους. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων.
  • Σταθερή μηνιαία επιδότηση της φοιτητικής κατοικίας για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν σπίτι. Επινοικίαση ξενοδοχείων για όσους φοιτητές έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο σε εστία. Αμεση ανέγερση νέων εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη. Δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας, εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων και αξιοποίηση της περιουσίας των πανεπιστημίων προκειμένου να ανεγερθούν νέες εστίες.
  • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης. Να παρθεί πίσω ο άδικος και αναιτιολόγητος αποκλεισμός μεταναστών/μεταναστριών από τη διαδικασία επιλογής στη σχολική καθαριότητα.
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.
  • Προστασία των εργαζόμενων εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λπ.).
  • Αμεση επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
  • Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων, αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και online μετάδοση των μαθημάτων.
Κάτω οι φόροι!
  • Πλήρης κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Διαγραφή κάθε είδους τόκων (συμβατικοί, υπερημερίας κ.λπ.). Διαγραφή κάθε ποσού που αναλογεί σε ανατοκισμό. Διαγραφή ποσοστού ύψους 50% από την οφειλή στις τράπεζες μετά τη διαγραφή των τόκων. Μη επιβολή τόκου για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση. Μείωση σε ποσοστό 30% των επαγγελματικών δανείων για ΕΒΕ, φτωχούς αγρότες και αλιείς. Αυτοδίκαιη παύση κάθε μορφής πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης από πλευράς των τραπεζών.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ