Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σε πορεία κορύφωσης το 46ο Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα

Σε πορεία κορύφωσης βρίσκεται το 46ο Φεστιβάλ - «Οδηγητή», που προσαρμοζόμενο στις συνθήκες δίνει το ραντεβού του με τους νέους και τις νέες της Αττικής στις 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη, στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, με σύνθημα: «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!».

Το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μια μέρα νωρίτερα θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, ενώ το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί και τις τρεις μέρες από αγαπημένους καλλιτέχνες.

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε μία μόνο μέρα, την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» και θα ξεκινήσουν στις 7.30 μ.μ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία από τους Γιώργο Αετόπουλο και Κώστα Καρμπά. Μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα με τίτλο «Την πιο όμορφη θάλασσα δεν την έχουμε ταξιδέψει ακόμη! Στην κοινή πάλη των λαών είναι η ελπίδα!», από το συγκρότημα της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Ομιλία από τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. Λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Κάνουμε "βάρδια" στα λαϊκά», με τους Νίκο Ταλέα, Βασίλη Πρατσινάκη και Μαρία Φραγκούλη.

Σε άλλες πόλεις εκδηλώσεις προγραμματίζονται αυτήν τη βδομάδα ως εξής:

Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη

Τρίκαλα, στο υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου, με ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Καρδίτσα, στο αθλητικό πάρκο, με ομιλητή τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Λιβαδειά, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέα Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

Αρτα, στην πλατεία Σκουφά, με ομιλητή τον Θανάση Τζίμα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πρέβεζα, στο Κηποθέατρο «Γ. Ρίτσος», με ομιλητή τον Σταύρο Σκουλλή, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Καστοριά, στην πλατεία Απόζαρι, με ομιλήτρια την Μαρία Αντωνακάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Κομοτηνή, στο Αλσος Αγίας Παρασκευής, με ομιλητή τον Διονύση Κλάδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Σάββατο 12 Σεπτέμβρη

Πάτρα, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στις 9 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία - αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, με τους Κώστα Θωμαΐδη και Γιώργο Μεράντζα.

Χαλκίδα, στο πάρκο Δέλτα, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλία με τραγούδια από τη λαϊκή παράδοση, με τους «Μαντάρα».

Λάρισα, στην Κοίτη του Πηνειού (στο ύψος του Ιππικού πάρκου), στις 8.30 μ.μ., με ομιλητή τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Βόλος, στο πάρκο Ρήγα Φεραίου, με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Γιάννενα, στο Πάρκο Λιθαρίτσια, με ομιλήτρια την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κέρκυρα, στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» (Μον Ρεπό), με ομιλητή τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αλεξανδρούπολη, στο Πάρκο Αλτιναλμάζη, με ομιλήτρια την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Γρεβενά, στην αυλή του 1ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου, με ομιλητή τον Κώστα Χατζηδαμιανό, μέλος του ΓΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Κυριακή 13 Σεπτέμβρη

Καβάλα, στην κεντρική πλατεία της πόλης, με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ