Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ

Σε στάση εργασίας (8 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 9 π.μ., καλεί την Τρίτη 8 Σεπτέμβρη το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιον». Με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, με θέμα την ένταξη των εργαζομένων στο χώρο της δημόσιας Υγείας στο σχετικό καθεστώς, το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στις δημόσιες δομές Υγείας να οργανώσουν στις 8 Σεπτέμβρη μέρα πανελλαδικής δράσης με αίτημα την ένταξή τους στα ΒΑΕ. Η σχετική συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί αρχικά για σήμερα, ωστόσο στη συνέχεια αναβλήθηκε για τις 8/9.

«Απαιτούμε να σταματήσουν η κοροϊδία και η προσβολή απέναντι στους χιλιάδες συναδέλφους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, που είναι η συνεχιζόμενη απόρριψη από όλες τις κυβερνήσεις, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, του δίκαιου αιτήματός μας για ένταξη στα Βαρέα - Ανθυγιεινά Επαγγέλματα», τονίζει το Σωματείο. Οπως επισημαίνει, πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν «σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου», και μάλιστα «χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας», όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι «μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει από SARS-CoV-2 περισσότεροι από 470 συνάδελφοί μας».

Το Σωματείο διεκδικεί: Να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας. Να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Να γίνονται συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2 και καταγραφή ως επαγγελματικής ασθένειας κάθε κρούσματος σε εργαζόμενο. Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και νοσηλευομένων. Να προσληφθούν μόνιμοι ιατροί Εργασίας και τεχνικοί Ασφαλείας στις μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας, προβάλλοντας τα παραπάνω αιτήματα των υγειονομικών για τα ΒΑΕ και διεκδικώντας ταυτόχρονα να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων που προσλήφθηκαν με συμβάσεις Covid και είναι 3 μήνες απλήρωτοι, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.ά., προχωρά σήμερα, Τετάρτη, σε στάση εργασίας (1 μ.μ - 3 μ.μ.) και σε συνέλευση στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου.

Αντίστοιχα, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ έχει προκηρύξει στάση εργασίας αύριο, Πέμπτη (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 μ.μ., στο σαλόνι του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org