Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συμπλοκές σε μονάδα τυποποίησης στο Τυμπάκι

Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Μεσαρά Κρήτης ανάμεσα σε ομάδα Πακιστανών εργατών και ντόπιων, με αποτέλεσμα πέντε άτομα να τραυματιστούν σοβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν το βράδυ σε συσκευαστήριο ωποροκηπευτικών στο Τυμπάκι, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και άρχισαν να λογομαχούν, ενώ δεν άργησαν να ανάψουν τα αίματα. Οι αρχές συνέλαβαν 22 αλλοδαπούς και 2 ημεδαπούς.

Οπως επισημαίνουν πηγές της αστυνομίας σε τοπικά μέσα, όλα ξεκίνησαν με αφορμή τον τραυματισμό με μαχαίρι, το βράδυ της Παρασκευής, ενός 22χρονου Πακιστανού, από έναν ντόπιο ο οποίος υποστηρίζει ότι έβγαλε το μαχαίρι προκειμένου να αμυνθεί. Ο δράστης του μαχαιρώματος έσπευσε να εξαφανιστεί, ενώ ο 22χρονος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ, όπου χειρουργήθηκε με μεγάλα τραύματα και νοσηλεύεται βελτιωμένος.

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε σε βάρος των 22 Πακιστανών που συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Τυμπάκι δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και άλλες διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος. Για να μην πάρουν τα επεισόδια παραπάνω έκταση και να αποφευχθούν συγκρούσεις μεταξύ ντόπιων και Πακιστανών μεταναστών - εργατών, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή ζουν περισσότεροι από 4.000 αλλοδαποί μετανάστες, σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.

Καταδικαστέα τα επεισόδια - όχι στο ρατσισμό και το φασισμό

Σε σχόλιό του για τη συμπλοκή, το Γραφείο Τύπου της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου Κρήτης του ΚΚΕ επισημαίνει: «Τα θλιβερά και καταδικαστέα επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών πακιστανικής καταγωγής στο Τυμπάκι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οπλίσουν το δηλητηριώδες βέλος του φασισμού και του ρατσισμού στην περιοχή. Τους Ελληνες και ξένους εργαζόμενους και μικρούς αγρότες ενώνουν πολύ περισσότερα από ό,τι τους χωρίζουν. Εχουν κοινό αντίπαλο την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, που τσακίζει τα μεροκάματα και τις τιμές στα προϊόντα τους και τους οδηγεί στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και τη μετανάστευση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ