Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΧΙΟΥ
Η αθλιότητα της ΒΙΑΛ είναι έργο της κυβέρνησης

Την αθλιότητα που επικρατεί στο κέντρο - κολαστήριο της ΒΙΑΛ στη Χίο φέρνει ξανά στο προσκήνιο με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση». «Εγκλωβισμός, αυτοκτονίες, επαναπροωθήσεις, κορονοϊός είναι το έργο της κυβέρνησης στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό», τονίζει και συμπληρώνει:

«Το "έργο" του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και της κυβέρνησής του στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, παρά τα επικοινωνιακά του τερτίπια αυτοϊκανοποίησης και τις πληρωμένες διαφημίσεις των πρωτοβουλιών και πράξεων της κυβέρνησης και του ίδιου σε συγκεκριμένα μέσα, είναι άκρως επικίνδυνο σε σχέση με την αθλιότητα που επικρατεί στη ΒΙΑΛ. Η εγκληματική εμμονή τους στον εγκλωβισμό στα νησιά μας και στις άθλιες συνθήκες διαμονής προσφύγων και μεταναστών αδιαμφισβήτητα εκθέτει εκ προθέσεως σε κίνδυνο ζωής τόσο αυτούς τους ανθρώπους όσο και τους εργαζόμενους εκεί και ολόκληρο το νησί.

Τι περιμένουν άραγε ο κ. Μηταράκης και η κυβέρνησή του για να προχωρήσουν στο μαζικό και οργανωμένο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών; Τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους και πρόσφυγες βρέθηκαν δυστυχώς. Στο νησί πλέον τα κρούσματα είναι σε διψήφιο αριθμό, ελέω άθλιας πολιτικής της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα για τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και των αεροποριών εταιρειών. Ρωτάμε λοιπόν ευθέως:

Εχουν μετατρέψει τους εργαζόμενους στη ΒΙΑΛ, τους πρόσφυγες και μετανάστες, όλο το λαό της Χίου σε πειραματόζωα για να δουν πόσο εύκολο είναι να εξαπλωθεί η επιδημία σε ολόκληρο τον πληθυσμό του κέντρου και κατ' επέκταση στο νησί; `Η μήπως πιστεύουν ότι "θέτοντας σε καραντίνα" (!) το ΚΥΤ θα... "περιορίσουν" το όποιο τυχόν πρόβλημα; Βοούν οι καταγγελίες του ΣΕΣΝΟΧ Χίου για τις ελλείψεις του νοσοκομείου σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, για την υποστελέχωση στις ΜΕΘ, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού να αντεπεξέλθει. Συνδικαλιστικοί φορείς απαιτούν άμεσα διαγνωστικά τεστ στους εργασιακούς χώρους στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, σε δήμους, Περιφέρεια, νοσοκομεία κ.α., όμως ο κ. Μηταράκης και η κυβέρνησή του αγρόν ηγόραζον, απαξιούν και να απαντήσουν στην αγωνία αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά από την κυβέρνηση:

«-- Προχωρήστε τώρα στο μαζικό οργανωμένο απεγκλωβισμό. Φροντίστε τώρα για ανθρώπινους χώρους διαβίωσης και σταματήστε να ψάχνετε αλλού ενόχους. Οι μόνοι ένοχοι είναι στον καθρέφτη της πολιτικής που ακολουθείτε.

-- Δημιουργήστε νοσηλευτική μονάδα εντός του ΚΥΤ, πλήρως στελεχωμένη, 24ωρης λειτουργίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας, για όσο καιρό παραμένουν ακόμα εκεί.

-- Πάρτε τώρα μέτρα για τους εργαζόμενους (συμβασιούχοι, σε ΜΚΟ, Σώματα Ασφαλείας, προμηθευτές κ.λπ.) ώστε με ευθύνη των εργοδοτών τους και των υπηρεσιών τους όσοι προσεγγίζουν ή εισέρχονται στο ΚΥΤ να έχουν μέσα ατομικής προστασίας και να τηρούν αυστηρά τα μέτρα υγιεινής, να γίνουν άμεσα διαγνωστικά τεστ από τον ΕΟΔΥ για να υπάρξει εικόνα της πανδημίας.

-- Στελεχώστε τώρα το εξωτερικό ιατρείο πρώτης αξιολόγησης που δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια με επιπλέον προσωπικό, με την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή, τον απαιτούμενο εξοπλισμό και με μέσα ατομικής προστασίας ώστε να λειτουργήσει επαρκώς και με ασφάλεια για εξεταζόμενους και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

-- Στελεχώστε τώρα όλες τις δημόσιες δομές Υγείας του νησιού, πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες, με προσωπικό και εξοπλισμό.

-- Προχωρήστε σε μαζικά τεστ στον πληθυσμό, αρχίζοντας από τους εργασιακούς χώρους αιχμής, παρέχοντας δωρεάν όλα τα μέσα προστασίας.

-- Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία, όχι λεφτά στα παράσιτα των επιχειρηματικών ομίλων, που με ή χωρίς πανδημία απολύουν και κερδοφορούν στις πλάτες μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζει το ευρωπαϊκό Σύμφωνο(2021-03-24 00:00:00.0)
Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας των κατοίκων του νησιού και των προσφύγων(2020-10-27 00:00:00.0)
Σε καραντίνα το ΚΥΤ της Μόριας(2020-09-03 00:00:00.0)
Αθλιες συνθήκες για τους πρόσφυγες που νοσούν από κορονοϊό(2020-08-20 00:00:00.0)
Εκβιασμοί και ψευτοδιλήμματα από την κυβέρνηση(2020-01-15 00:00:00.0)
Να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες(2018-10-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ