Τρίτη 18 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Συγκέντρωση και συναυλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Συγκέντρωση και συναυλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας οργάνωσε την Τρίτη 11 Αυγούστου το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.

«Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την υλοποίηση των σχεδίων που δρομολογούνται για την παράδοση του λιμανιού και κομματιών του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικούς ομίλους και τη λειτουργία τους με τα κριτήρια που επιβάλλουν τα συμφέροντά τους», σημείωσε στην κεντρική ομιλία ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Γκίκας. Κάλεσε σε οργάνωση μαζικού αγώνα «ενάντια στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που επιβαρύνουν την περιοχή της Ηγουμενίτσας και οδηγούν σε νέους κινδύνους για την υγεία, τη ζωή, την εργασία και τα δικαιώματά μας».

«Ούτε μια σπιθαμή του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης σε επιχειρηματικούς ομίλους», είναι η απαίτηση του Εργατικού Κέντρου. Επίσης διεκδικεί: «Ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα. Καμία επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους. Ολοι οι χώροι να αναπλαστούν, με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση, για τις λαϊκές ανάγκες και την αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής για τα λαϊκά στρώματα».

Την εκδήλωση πλαισίωσαν καλλιτεχνικά μουσικοί οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στη συναυλία που ακολούθησε. Το Εργατικό Κέντρο ευχαριστεί τους καλλιτέχνες Αγγελική Γεωργίου, Χρυσηίδα Γεωργίου, Βικτωρία Γκόγκου, Αγγελική Μητσέλου, Γιώργο Ντάλλα, Ωρίωνα Ντάλλα, Αναστάσιο Σωτήρκο και Βαρβάρα Τζοβάρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ