Τρίτη 21 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Ενισχυτική διδασκαλία» για τα ειδικά μαθήματα

«Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας Ειδικών Μαθημάτων» (σχέδιο, μουσική, ξένες γλώσσες) τα οποία εξετάζονται πανελλαδικά, εξαγγέλλει το υπουργείο Παιδείας. Οπως ανακοινώθηκε, η σχετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο επικείμενο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Η ρύθμιση έρχεται μετά από την αφαίρεση από το πρόγραμμα των μαθημάτων Καλλιτεχνικής Παιδείας και μιας σειράς ακόμα μαθημάτων, μεταξύ των οποίων και το Σχέδιο, στο οποίο εξετάζονται πανελλαδικά οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή τους σε 17 σχολές και τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Το υπουργείο συνοδεύει την ανακοίνωση σημειώνοντας πως τα Ειδικά Μαθήματα «είτε δεν διδάσκονταν καθόλου στη Γ' τάξη των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων είτε διδάσκονταν αποσπασματικά και όχι στοχευμένα σε προετοιμασία συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις». Για τον τρόπο που διδάσκονταν βέβαια και για συνολικότερες ελλείψεις ευθύνονται οι κυβερνήσεις που εναλλάχτηκαν.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, στο νέο αυτό πρόγραμμα στα σχολεία θα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές της Γ' τάξης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι επιθυμούν να εξεταστούν σε επιμέρους Ειδικά Μαθήματα στις πανελλαδικές εξετάσεις. Στόχος είναι να εφαρμοστεί «ανά ομάδες όμορων σχολικών μονάδων Λυκείου ή/και σε μεμονωμένα Λύκεια», ενώ για λεπτομέρειες που αφορούν την οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος το υπουργείο παραπέμπει σε Υπουργική Απόφαση, μετά από εισήγηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ανακοινώθηκε επίσης πως το πρόγραμμα μπορεί να χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς ή και εθνικούς πόρους και θα απασχολεί μόνιμους, εντός του συνολικού ωραρίου τους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντίστοιχων, σχετικών ειδικοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ