Τρίτη 21 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
29o ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΝΕ
«Ούτε γη ούτε νερό... »

Μαχητική κινητοποίηση στην 110 Πτέρυγα Μάχης

«Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ - Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» ήταν το μήνυμα που στάλθηκε ξεκάθαρα, μαχητικά, το πρωί του Σαββάτου κατά την αιφνιδιαστική κινητοποίηση στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Εκεί βρέθηκε τμήμα των κατασκηνωτών, που στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία έξω από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

«Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλειά» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη μαχητική παρέμβαση, μέσα από την οποία οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη μετατροπή και της 110 ΠΜ, όπως και όλης της Λάρισας, σε ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

«Τα μέλη της ΚΝΕ είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην εγκατάσταση αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων μέσα στο αεροδρόμιο. Οι Ελληνες φαντάροι, οι Ελληνες σμηνίτες, αξιωματικοί, δεν έχουν καμία δουλειά να υπηρετούν ξένα συμφέροντα, τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, τα συμφέροντα των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών που έχουν αιματοκυλήσει όλο τον κόσμο», τόνισε από το σημείο της κινητοποίησης ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Αναφερόμενος στο ρόλο που αποδίδεται στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, τόνισε: «Εδώ, στην 110 Πτέρυγα Μάχης είναι εγκατεστημένα τα αμερικάνικα drones, τα κατασκοπευτικά αεροπλάνα των ΗΠΑ, τα οποία σαρώνουν όλη την περιοχή από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην παρουσία των αμερικάνικων δυνάμεων στην πόλη της Λάρισας και σε όλη τη χώρα».


«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε στην ψήφιση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις φέτος το Γενάρη, παραχωρώντας "γην και ύδωρ", πραγματικά, όλες τις στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές της χώρας στους Αμερικάνους. Ανάμεσα στα άλλα συμφώνησαν ότι εδώ, στην 110 Πτέρυγα Μάχης, μπορούν μόνιμα να είναι εγκατεστημένες οι στρατιωτικές αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις.

Σε αυτόν τον χώρο, όπου όχι μόνο οι Αμερικάνοι αλλά και οι υπόλοιποι ΝΑΤΟικοί φονιάδες, όπως οι Ισραηλινοί, συνεκπαιδεύονται με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, είμαστε παρόντες για να δηλώσουμε ότι "οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά"», τόνισε, με το συγκεκριμένο σύνθημα να ακούγεται δυνατά από τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές έγραψαν με σπρέι το σύνθημα «Εξω το ΝΑΤΟ» στο δρόμο μπροστά στην πύλη της αεροπορικής βάσης και στη γέφυρα που οδηγεί στην αεροπορική βάση το σύνθημα «ΝΑΤΟ go home», στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα και δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα διαφορετικό «καρέ» για τα αμερικανικά drones που φιλοξενούνται στην αεροπορική βάση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης. Απαιτώντας να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας, να σταματήσουν οι διευκολύνσεις στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δηλώνοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια αλλαγής συνόρων στην ευρύτερη περιοχή. Καταδικάζοντας τις ελληνικές κυβερνήσεις που μπλέκουν τον ελληνικό λαό σε επικίνδυνους δρόμους. Διατρανώθηκε για μια ακόμα φορά η απαίτηση να αποσυρθούν οι αμερικανικές δυνάμεις από την 110 ΠΜ στη Λάρισα.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ