Παρασκευή 17 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σύσκεψη σήμερα για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην τηλεργασία

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής και η Ενωση Ελεγκτών - Λογιστών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) οργανώνουν σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην τηλεργασία, σήμερα Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (2ος όροφος).

Τα τρία Συνδικάτα, που δραστηριοποιούνται σε κλάδους με μεγάλη εφαρμογή του αντεργατικού καθεστώτος της τηλεργασίας, καλούν όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να μπουν μπροστά στον αγώνα ενάντια στις στοχεύσεις εργοδοσίας - κυβέρνησης.

Στο κάλεσμά τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Το νέο νομοσχέδιο για την τηλεργασία, που ετοιμάζεται να φέρει μες στο κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση, και λίγες μόλις μέρες μετά την ψήφιση του νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις των συνδικάτων μας ότι η πανδημία αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους εργοδότες των κλάδων μας να κατοχυρώσουν μια σειρά από αντεργατικά μέτρα που παρουσιάστηκαν ως "έκτακτα" και τώρα μονιμοποιούνται».

«Δεν θα τους επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στις ζωές και τα δικαιώματά μας!», ξεκαθαρίζουν τα συνδικάτα. «Οργανώνουμε την πάλη μας, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!».

  • Παράλληλα, η Ενωση Ελεγκτών - Λογιστών Περιφέρειας Αττικής προχωρά σε κατά τόπους συσκέψεις για την ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου και την οργάνωση της δράσης απέναντι στο σύνολο της αντεργατικής επίθεσης. Μπροστά και στις αρχαιρεσίες του σωματείου, οι συσκέψεις θα γίνουν με το εξής πρόγραμμα: Στις Δυτικές Συνοικίες, αύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ. στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης (Εθνικής Αντιστάσεως 33, Περιστέρι). Στο παράρτημα του Πειραιά την Τετάρτη 22/7, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19). Στις Βόρειες Συνοικίες, την Πέμπτη 23/7, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία του Συνδέσμου Συνταξιούχων Ν. Ιωνίας (Νισύρου 20, Νέα Ιωνία).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ