Παρασκευή 10 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Οι ΗΠΑ επιμένουν για «επανέναρξη διαπραγματεύσεων»

ΣΕΟΥΛ.--

Ο σύμβουλος ασφαλείας του Νοτιοκορεάτη Προέδρου, Σουχ Χουν, ζήτησε από τον Αμερικανό απεσταλμένο της Ουάσιγκτον για την Κορεατική Χερσόνησο Στίβεν Μπίγκαν να συνεχίσουν οι ΗΠΑ τις προσπάθειες για επανάληψη διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νοτιοκορεατικής προεδρίας, στη συνάντηση Σουχ - Μπίγκαν «οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τη Βόρεια Κορέα και συζήτησαν τρόπους για να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία στην Κορεατική Χερσόνησο». Πρόσθετε, μεταξύ άλλων, ότι ο Μπίγκαν «έδωσε έμφαση στη σημασία επανάληψης του διαλόγου μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ και συμφώνησε στη διατήρηση στενής συνεργασίας με τη Νότια Κορέα».

Ας καταγραφεί ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας πρόσφατα στο δίκτυο «Gray», αναφέρθηκε στην «πολύ καλή σχέση» που έχει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, και είπε: «Καταλαβαίνω ότι (οι Βορειοκορεάτες) θέλουν συνάντηση και εμείς από τη μεριά μας θα τους συναντούσαμε σίγουρα... Θα το έκανα αν σκεφτόμουν ότι αυτό θα βοηθούσε».

Χτες, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, είπε πως «αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε αυτήν τη συζήτηση, είτε σε επίπεδο κάτω από αυτό της Συνόδου Κορυφής είτε, αν είναι πρόσφορο και χρήσιμο, να συναντηθούν και πάλι οι ηγέτες... Οσον αφορά το ποιος και πώς, τη χρονική στιγμή, δεν θέλω να μιλήσω για αυτό σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ