Τρίτη 7 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Εγιναν δεκτές οι αιτήσεις των υποψηφίων να εξεταστούν στην πόλη όπου διευκολύνονται

Δεκτές έγιναν οι αιτήσεις των υποψηφίων από τα Ιόνια νησιά για μουσικά μαθήματα, να εξεταστούν σε πόλεις που διευκολύνονται (π.χ. Αθήνα), αντί των εξεταστικών κέντρων στα οποία τους είχε τοποθετήσει το υπουργείο Παιδείας. Θυμίζουμε ότι με βάση την αρχική ανακοίνωση των εξεταστικών κέντρων των ειδικών μαθημάτων, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων από την Κεφαλονιά χρειαζόταν να μεταβούν σε δυο διαφορετικές πόλεις (Αγρίνιο και Πάτρα) για να εξεταστούν σε διαφορετικές μέρες, στη μία το πρακτικό και στην άλλη το θεωρητικό μέρος των ειδικών μαθημάτων της Μουσικής. Το ίδιο συνέβαινε και για τους υποψηφίους από τις υπόλοιπες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Το θέμα ανέδειξε από την πρώτη στιγμή η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και σε συντονισμό με τις άλλες ΕΛΜΕ του Ιονίου (Κέρκυρας, Λευκάδας, Ζακύνθου), την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, τα ΝΤ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ και την Ενωση Γονέων Κεφαλονιάς, απαίτησαν να δοθεί λύση που να διευκολύνει τους υποψηφίους.

Να σημειωθεί πως για το ίδιο θέμα το ΚΚΕ κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, ενώ τηλεφωνική παρέμβαση στην υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως έγινε από τον βουλευτή του Κόμματος, Νίκο Καραθανασόπουλο.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης χαιρετίζει ως μια πρώτη νίκη το ότι έγιναν δεκτές οι αιτήσεις των υποψηφίων να εξεταστούν σε μία πόλη όπου διευκολύνονται και καλεί σε συνέχιση του αγώνα για να σταματήσει η μετακίνηση των μαθητών για πανελλαδικές εξετάσεις μακριά από τον τόπο φοίτησής τους και να διασφαλιστεί η διδασκαλία της Μουσικής μέσα στο δημόσιο σχολείο, για όλες τις τάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ