Πέμπτη 25 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΕΦΙΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στο πλευρό των εργαζομένων στο ΙΕΚ «ΠΑΣΤΕΡ»

Την εργοδοσία - «φάντασμα» των ΙΕΚ «ΠΑΣΤΕΡ» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος (ΣΕΦΙΕ), για τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας που έχει διαμορφώσει, αλλά και για τον μηχανισμό που έχει στήσει για να φιμώσει όσους εργαζόμενους αντιδρούν.

Συγκεκριμένα, το ΣΕΦΙΕ αναφέρει πως ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων, διαπιστώθηκε πως έχει παγιωθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων για τους περίπου 120 εργαζόμενους του ΙΕΚ, ενώ η εν λόγω επιχείρηση δεν πληρώνει όλες τις ώρες των διδασκόντων: «Σε περίπτωση μη προσέλευσης των σπουδαστών, ο εκπαιδευτικός δεν αμείβεται τις ώρες, παρότι βρίσκεται στην εργασία του και δεν φέρει ευθύνη για τη μη πραγματοποίηση των ωρών αυτών, γεγονός που καταστρατηγεί κατάφωρα τη σύμβαση εργασίας». Επίσης, ο ΣΕΦΙΕ αναφέρει πως είναι ανεπαρκή έως ανύπαρκτα τα μέτρα προστασίας στον χώρο του ΙΕΚ.

Κατόπιν των παραπάνω, η διοίκηση του σωματείου επιδίωξε να συναντηθεί με την εργοδοσία την προηγούμενη βδομάδα, με την τελευταία να την παραπέμπει σε συναντήσεις με διοικητικούς υπαλλήλους. Μετά από δυο διαδοχικές παρεμβάσεις, το ΣΕΦΙΕ καταγγέλλει ότι η εργοδοσία του ΙΕΚ, την περασμένη Τρίτη, επιχείρησε να εκφοβίσει μέλη του ΔΣ του Σωματείου. «Αυτό που κατάφερε, είναι το ακριβώς αντίθετο. Οσο λοιπόν δεν εμφανίζεται κάποιος υπεύθυνος να αναλάβει τις ευθύνες, τόσο εμείς θα κλιμακώνουμε τη δράση μας», απαντά το ΣΕΦΙΕ και καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν και να οργανωθούν στο σωματείο τους, διεκδικώντας αυτά που τους αξίζουν, αλλά και τους σπουδαστές - μαθητές, που δεν τους έγινε έκπτωση ούτε ένα ευρώ από τα δίδακτρά τους, να σταθούν στο πλάι των καθηγητών τους.

Το σωματείο απαιτεί άμεση συνάντηση με την εργοδοσία των ΙΕΚ «ΠΑΣΤΕΡ» και διεκδικεί συνολικά:

  • Καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους της σύμβασης των εργαζομένων (πλήθος ωρών - αμοιβή - ασφάλεια). Καμία περαιτέρω μείωση στα ωρομίσθια από τη νέα σχολική χρονιά.
  • Να εξασφαλιστεί για όλους τους εργαζόμενους το επίδομα ανεργίας για τους μήνες του καλοκαιριού.
  • Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων τον Σεπτέμβρη.
  • Να σταματήσουν η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί.
  • Ακύρωση όλων των απολύσεων και των βλαπτικών μεταβολών στις συμβάσεις από 1η Μάρτη και μετά.
  • Αμεση καταβολή από τους εργοδότες όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους, είτε είναι σε αναστολή είτε όχι.
  • Ολες οι ώρες τηλεργασίας και οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές να καταβληθούν στο ακέραιο από τον εργοδότη.

Τέλος, το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη Γενική του Συνέλευση, αύριο Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ