Πέμπτη 25 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Αντιμέτωπη με νέες επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ

Προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ να μην τολμήσουν να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας με το πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό «USS Nitze» έκανε ο Βενεζουελάνος υπουργός Αμυνας Παδρίνο Λόπες. Το εν λόγω πολεμικό πλοίο βρίσκεται στα 30 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Βενεζουέλας και η Αμερικανική Νότια Διοίκηση (SOUTHCOM) προβάλλει αυτήν την ενέργεια ως «επιχείρηση ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, που αμφισβητεί την καταχρηστική διεκδίκηση θαλάσσιας περιοχής από πλευράς της Βενεζουέλας».

Εκπρόσωπος της SOUTHCOM δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι παρόμοια επιχείρηση είχε γίνει το Γενάρη, καθώς η Ουάσιγκτον αμφισβητεί ανοιχτά την κυριαρχία της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, στηρίζοντας τον πραξικοπηματία αχυράνθρωπό της Χουάν Γκουαϊδό.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ στέλνουν κατασκοπευτικά αεροσκάφη στο Κουρουσάο (νησί ανοιχτά της Βενεζουέλας, κτήση της Ολλανδίας), ενέργεια την οποία η βενεζουελάνικη πλευρά καταγγέλλει ως μέρος της ευρύτερης επιθετικής πολιτικής εναντίον της. Επίσης κατήγγειλε τις κυρώσεις που ανακοίνωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο σε βάρος των πλοιάρχων 5 ιρανικών πετρελαιοφόρων που μετέφεραν βενζίνη και εξαρτήματα για διύλιση στη Βενεζουέλα, σε μια προσπάθεια να σπάσει ο αμερικανικός αποκλεισμός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ