Σάββατο 20 Ιούνη 2020 - Κυριακή 21 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
29ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μένουμε δυνατοί, περνάμε στην αντεπίθεση! Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό!

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΚΝΕ για το φετινό Διήμερο, που θα γίνει από 17 έως 19 Ιούλη στο Στόμιο της Λάρισας

Στις 17, 18 και 19 Ιούλη η ΚΝΕ δίνει ραντεβού στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερό της, που φέτος θα γίνει στο Στόμιο της Λάρισας. Στην ανακοίνωση - κάλεσμα προς τη νέα γενιά για το Διήμερο σημειώνει:

«Μένουμε δυνατοί, περνάμε στην αντεπίθεση! Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό!

Ελα μαζί μας στο Στόμιο της Λάρισας, στη μεγάλη συνάντηση των νέων από όλη την Ελλάδα!

Η κατασκήνωση της ΚΝΕ ταξιδεύει κάθε καλοκαίρι σε έναν διαφορετικό τόπο, για να στείλει μήνυμα:

-- Αισιοδοξίας! Είμαστε νέοι, έχουμε όνειρα και δύναμη για να τα κατακτήσουμε!

-- Καταδίκης της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ! Ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις των φονιάδων, φτιάχνουμε τη δική μας "βάση" νεανικής δράσης για την αλληλεγγύη και φιλία των λαών, κόντρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην προσφυγιά, στον ρατσισμό!

-- Υπεράσπισης του περιβάλλοντος από τη λεηλασία και την εμπορευματοποίηση για τα κέρδη των επενδυτών!

Συνένοχοι στον φόνο δεν θα γίνουμε!

Δεν ανεχόμαστε η χώρα μας να μετατρέπεται σε ορμητήριο πολέμων και σε "μαγνήτη" μεγάλων κινδύνων!

Η ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, την οποία προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η ΝΔ, μετατρέπει κάθε στρατόπεδο και υποδομή της χώρας μας σε εν δυνάμει αμερικανική βάση.


Πάμε στο Στόμιο Λάρισας, γιατί:

  • Στην αεροπορική βάση στη Λάρισα σταθμεύουν τα αμερικανικά UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) που σαρώνουν όλη την περιοχή από τη Συρία, τη Λιβύη μέχρι την Ουκρανία.
  • Στη στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας εκπαιδεύονται τα επιθετικά ελικόπτερα των ΗΠΑ.
  • Στη Λάρισα εδρεύει το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που συντονίζει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ.

Για αυτούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς οι ελληνικές κυβερνήσεις ξοδεύουν 4 δισ. το χρόνο, ενώ για την Υγεία και την Παιδεία "δεν υπάρχουν λεφτά"!

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ δεν "προστατεύουν" τους λαούς... Τους δολοφονούν!

Το κράτος των ΗΠΑ, που στραγγαλίζει τον ίδιο τον αμερικανικό λαό, δεν έχει σκοπό να προστατέψει τον ελληνικό λαό.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν διασφαλίζουν τα σύνορα της χώρας μας. "Ταΐζουν" την τουρκική προκλητικότητα, στηρίζουν την τουρκική επέμβαση σε Συρία και Λιβύη, δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο, παζαρεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, για να αποσπάσουν τη ΝΑΤΟική Τουρκία από την επιρροή της Ρωσίας.

Σήμερα, για τα κέρδη τους οι εκμεταλλευτές μαζί με τις κυβερνήσεις τους τσακίζουν τα δικαιώματά μας, μας καταδικάζουν στην ανεργία, στην εργασιακή περιπλάνηση. Αύριο, πάλι για τα συμφέροντά τους θα θελήσουν να μας κάνουν "κρέας" για τα κανόνια τους. Γι' αυτό και η μόνη ομοψυχία που πρέπει να δείξει ο λαός είναι στην οργάνωση της δικής του αντεπίθεσης απέναντι στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.


Απαιτούμε:

-- Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα. Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις.

-- Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

-- Καμία αλλαγή συνόρων.

-- Αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Καμία "ανάσα" στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της κρίσης, του ρατσισμού! Παλεύουμε για την ανατροπή του!

Οι τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο αποδεικνύουν ότι οι λαοί μπορούν να βγουν στο προσκήνιο! Μπορούν να "ανασάνουν" σπάζοντας τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης!

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας έδειξαν την αξία της αλληλεγγύης, τη χρησιμότητα όλων αυτών που με τη δουλειά τους κράτησαν την κοινωνία όρθια. Χωρίς τους εργαζόμενους, το λαό, "γρανάζι δεν γυρνά".

Στην εποχή μας υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή, όμως αυτές δεν γίνονται πράξη, γιατί το μόνο που "μετράει" στην κοινωνία που ζούμε, στον καπιταλισμό, είναι τα κέρδη των λίγων σε βάρος των πολλών!

Ο καπιταλισμός είναι ο ιός...

...Με τις εκατόμβες των νεκρών στις πιο ισχυρές χώρες με τα διαλυμένα και εμπορευματοποιημένα συστήματα Υγείας.

...Με τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να φορτώνονται ξανά στις πλάτες των εργαζομένων, της νεολαίας. Για να σωθούν τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών θυσιάζονται το εισόδημα και τα δικαιώματά μας, βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και τη δημόσια υγεία.

Κάθε νέος και νέα που ανησυχεί για το μέλλον του, που αγανακτεί με τις εικόνες φρίκης και βαρβαρότητας που μας κατακλύζουν, που αναζητεί διέξοδο, έχει επιλογή. Να μάθει από πρώτο χέρι την πρόταση του ΚΚΕ, να συζητήσουμε τι χρειάζεται για να αλλάξουμε την κατάσταση που ζούμε. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στο δρόμο της ανατροπής, στον αγώνα για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Ραντεβού στο Στόμιο στις 17 - 18 - 19 Ιούλη!

  • Στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 18 Ιούλη στις 20.30, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο χώρο της κατασκήνωσης.
  • Σε όλες τις δραστηριότητες του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου. Με συζητήσεις και εκδηλώσεις, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και αθλητικές δραστηριότητες.
  • Κατασκηνώνουμε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας. Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών.
  • Ενισχύουμε οικονομικά την ΚΝΕ για τη διοργάνωση του Διημέρου. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις Οργανώσεις της ΚΝΕ και στο e-mail: kne@kne.gr».

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org