Σάββατο 13 Ιούνη 2020 - Κυριακή 14 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Παλεύουν για την επιβίωση απέναντι στα οξυμένα προβλήματα

Βδομάδα πανελλαδικής δράσης από 28/6 έως 5/7

Από την κινητοποίηση της Πέμπτης στον Πύργο
Από την κινητοποίηση της Πέμπτης στον Πύργο
Υλοποιώντας την απόφαση της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για την οργάνωση βδομάδας αγωνιστικής δράσης από τις 28 Ιούνη μέχρι τις 5 Ιούλη, Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα εντείνουν τις σχετικές προετοιμασίες, με περιοδείες και συσκέψεις σε δεκάδες χωριά σε όλη τη χώρα, για την ενημέρωση των αγροτών και την όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή τους στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Ταυτόχρονα, καθώς τα προβλήματα (εξευτελιστικές τιμές σε μια σειρά από προϊόντα, ανεπαρκείς και καθυστερημένες αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές) οξύνονται καθημερινά εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, οδηγώντας έτσι τους βιοπαλαιστές αγρότες ακόμα πιο γρήγορα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, πραγματοποιούνται πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Μία τέτοια κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11/6 στον Πύργο, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας. Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, «βλέπουμε την παραγωγή μας να καταστρέφεται και παράλληλα να μειώνεται όλο και περισσότερο το εισόδημά μας. Οχι μόνο από τις καιρικές συνθήκες, που προκάλεσαν μεγάλη καταστροφή στην καρπόδεση στις ελιές και στα εσπεριδοειδή, με τη χρόνια ξήρανση στη σταφίδα που δημιουργεί καχεκτική βλάστηση και μείωση στην παραγωγή πάνω από 60% σε σχέση με την περσινή χρονιά, αλλά και από τις πολύ χαμηλές τιμές, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ κάτω από το υψηλό κόστος παραγωγής, όπως στο λάδι, που το πουλάμε στους εμπόρους 2,10 ευρώ και στο ράφι ο καταναλωτής το αγοράζει πάνω από 4 ευρώ, με την πατάτα που τη δίνουμε στους εμπόρους κάτω από 15 λεπτά του ευρώ. Το ίδιο γίνεται και με άλλα προϊόντα μας, π.χ. τα αρνιά, το γάλα, το καρπούζι».

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στον κόμβο του Αγ. Γεωργίου και πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φτάνοντας στην Αντιπεριφέρεια προκειμένου να συναντηθούν με τον αντιπεριφερειάρχη. Παρά την αρχική του άρνηση να συναντηθεί μαζί τους, κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων η συνάντηση πραγματοποιήθηκε. Εκεί, όμως, προκλητικά δήλωσε «αναρμόδιος» και ταυτόχρονα τους κατηγόρησε ότι «λαϊκίζουν».

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας με ανακοίνωσή της καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να οργανώσουν την πάλη τους, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία, δίνοντας συνέχεια στις πολύμορφες δράσεις, με βασική αυτή στον ΕΛΓΑ στην Πάτρα την Τετάρτη 1η Ιούλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το Σάββατο διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης(2022-10-20 00:00:00.0)
Δίκαια αιτήματα για να συνεχίσουν να παράγουν(2022-10-15 00:00:00.0)
Διεκδικούν το αυτονόητο: Να καλλιεργήσουν και φέτος τα χωράφια τους(2022-03-15 00:00:00.0)
Κινητοποίηση με τρακτέρ στον Πύργο Ηλείας(2020-10-23 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις από Ομοσπονδίες για οξυμένα προβλήματα(2018-10-16 00:00:00.0)
"Δεν πάει άλλο", λένε οι αγρότες(1996-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ