Πέμπτη 11 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μ. ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Να μην αποκλειστούν από τις εκλογές τα ενεργά σωματεία

Τηλεφωνική παρέμβαση στον υφυπουργό Αθλητισμού για το θέμα του «Αθλητικού Μητρώου»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης προχώρησε σε τηλεφωνική παρέμβαση στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για το θέμα της εγγραφής των σωματείων στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», που επιβάλλει η κυβέρνηση. Η παρέμβαση έγινε με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού για τις επερχόμενες εκλογές στις Ομοσπονδίες, πως αυτές θα γίνουν με την συμμετοχή των σωματείων που θα έχουν εγγραφεί στο Μητρώο.

Ο Μ. Συντυχάκης ζήτησε από τον υφυπουργό να μην αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία των Ομοσπονδιών κανένα σωματείο με ενεργή δραστηριότητα και συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις το προηγούμενο διάστημα. Στάθηκε στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στη διαδικασία της εγγραφής στο «Αθλητικό Μητρώο», όπως έχουν ενημερώσει μέχρι τώρα τα ίδια τα σωματεία αλλά και οι Ομοσπονδίες. Ζήτησε να μην αξιοποιηθεί το «Αθλητικό Μητρώο» ως εργαλείο για την εκλογική διαδικασία στις Ομοσπονδίες. Επισήμανε δε πως δεν μπορεί να λαμβάνεται υπόψη η γραφειοκρατική διαδικασία και όχι η ενεργή δραστηριότητα ενός σωματείου για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία στον αθλητισμό.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε την αντίθεση του Κόμματος στην πρακτική της κυβέρνησης το «Αθλητικό Μητρώο» να είναι προσβάσιμο σε χορηγούς προκειμένου να επιλέγουν σωματεία για τα χορηγικά τους προγράμματα. Και σημείωσε πως είναι ανεπίτρεπτο το «Αθλητικό Μητρώο» να χρησιμοποιεί τα σωματεία για τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των επιχειρηματιών και των εταιρειών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ