Πέμπτη 4 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ
Συνδικάτο - μέλος της ΠΣΟ καλεί σε εργατική ενότητα ενάντια στο κεφάλαιο

Ο Κλιφ Σμιθ, ταμίας του Συνδικάτου Τεχνιτών Στέγης - Παράρτημα 36 του Λος Αντζελες
Ο Κλιφ Σμιθ, ταμίας του Συνδικάτου Τεχνιτών Στέγης - Παράρτημα 36 του Λος Αντζελες
Μια εικόνα για την κατάσταση στις ΗΠΑ δίνει ο Κλιφ Σμιθ, συνδικαλιστής του Συνδικάτου Τεχνιτών Στέγης - Παράρτημα 36 του Λος Αντζελες (Roofers Union, Local 36 LA), σε δήλωσή του την οποία δημοσιεύει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Το εν λόγω Συνδικάτο είναι το πρώτο στις ΗΠΑ που έγινε μέλος της παγκόσμιας εργατικής οργάνωσης με ταξικό προσανατολισμό. Λέει ο Σμιθ: «Στις ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα αυθόρμητο ξέσπασμα ενάντια στις δολοφονίες από αστυνομικούς, συνήθως λευκούς, Αφροαμερικανών όπως ο Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα, η Μπριάνα Τέιλορ στο Κεντάκι, ο Αμάντ Αρμπερι στην Τζόρτζια.

Αυτή η τρομοκρατική επιμονή από την πλευρά των δυνάμεων καταστολής της κυρίαρχης τάξης του μονοπωλιακού κεφαλαίου, την αστυνομία της Μινεσότα ενάντια σε μαύρους κατοίκους, δείχνει σε όλο τον κόσμο τη στενή σχέση του κράτους με την καταπίεση των μαύρων και άλλων εκμεταλλευόμενων λαϊκών δυνάμεων.

Σε αυτή τη βαθιά υγειονομική κρίση με την πανδημία του κορονοϊού, που ανέδειξε την αποτυχία του αμερικανικού εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας, επιβεβαιώνεται ότι οι Αφροαμερικανοί και άλλες φτωχές κοινότητες ανθρώπων είναι αυτοί που έχουν χτυπηθεί περισσότερο. Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης χτυπάνε τους εργάτες, λευκούς και μαύρους, με την ανεργία, την ανασφάλεια. Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος Τραμπ απείλησε με επιθετική και στρατιωτική βία ενάντια στους διαδηλωτές, ανακηρύσσει τις διαμαρτυρίες σε "εσωτερική τρομοκρατία" και ενθαρρύνει τη βία ενάντια σε αυτούς που απαιτούν δικαιοσύνη».

Ο Αμερικανός αγωνιστής συνδικαλιστής προσθέτει: «Το οργανωμένο εργατικό κίνημα που συσπειρώνεται στην ΠΣΟ σε πολλές χώρες του κόσμου έχει ξεκαθαρίσει ότι τα συμφέροντα των εργατών είναι κοινά σε κάθε χώρα. Το χτύπημα δικαιωμάτων σε μια χώρα είναι χτύπημα για όλους. Είναι ανάγκη να οργανωθούμε και να είμαστε ενωμένοι για να νικήσουμε τους κοινούς εχθρούς μας, τους καπιταλιστές, που χρησιμοποιούν κάθε κρίση για να εντείνουν την εκμετάλλευσή μας. Η ΠΣΟ έχει αναδείξει το σύνθημα "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα", που είναι ακόμα πιο επίκαιρο από ποτέ, ειδικά στις ΗΠΑ σήμερα. Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλος της κοινότητας των 100 εκατομμυρίων εργατών σε όλο τον κόσμο οι οποίοι ανήκουν στην ΠΣΟ. Δουλεύουμε για να την κάνουμε ακόμα πιο γνωστή στη χώρα μας».

Και καταλήγει: «Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι πολλά τοπικά και περιφερειακά συνδικάτα και κάποιες πανεθνικές ενώσεις έχουν εκδώσει ανακοινώσεις που απαιτούν δικαιοσύνη ενάντια στην ασυδοσία της αστυνομίας, ενάντια στον κρατικό ρατσισμό, για μια αξιοπρεπή ζωή για τους Αφροαμερικανούς.

Για την ενότητα των εργατών, τα συνδικάτα πρέπει να μπουν μπροστά στη διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων για τους μαύρους εργάτες. Το Συνδικάτο Τεχνιτών Στέγης - Παρ. 36 του Λος Αντζελες είναι περήφανο που είναι μέλος αυτού του αγώνα. Χωρίς Δικαιοσύνη δεν θα υπάρξει ΕΙΡΗΝΗ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ