Πέμπτη 21 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΓΑΣ
Η πολιτεία να στηρίξει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Tην άμεση στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού με επαρκή μέτρα από την πολιτεία ζητάει μεταξύ άλλων ο ΣΕΓΑΣ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με το νέο ΔΣ που πραγματοποίησε. Η Ομοσπονδία Στίβου, παρά την ικανοποίησή της για την πορεία της επανεκκίνησης του αθλητισμού στη χώρα μας, εκφράζει παράλληλα και τις ανησυχίες της για τις σοβαρές συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και επιμέρους στα σωματεία, στους αθλητές αλλά και τις ίδιες τις Ομοσπονδίες.

«Τα δεδομένα αυτά καθιστούν επιβεβλημένη την άμεση στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού από την πολιτεία, με τρόπο ανάλογο με αυτόν που ανακοινώθηκε ήδη για τον Πολιτισμό. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση των οικονομικών παροχών που προσφέρουμε στους αθλητές μας, στους προπονητές και τα Σωματεία. Επίσης, απαιτείται η στήριξη των Σωματείων και βεβαίως και των Ομοσπονδιών, με βάση αναθεωρημένους προϋπολογισμούς. Απαραίτητη είναι επίσης η άμεση ανακοίνωση των μέτρων, η έγκριση των αναθεωρημένων προϋπολογισμών των Ομοσπονδιών και η άμεση καταβολή της δεύτερης δόσης των επιχορηγήσεων, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα ρευστότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΕΓΑΣ.

Επίσης, καλεί την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να πρωτοστατήσει στη διεκδίκηση όσων δικαιούται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Ο ΣΕΓΑΣ δηλώνει πρόθυμος για συνεργασία με τους αρμόδιους προκειμένου να σωθεί η χρονιά για τον ελληνικό Στίβο.

Ακόμη, σε ενημέρωση σχετικά με την εγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων της ΓΓΑ προχώρησε το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, που διευκρινίζει πως η εγγραφή σε αυτό είναι διαδικασία που αφορά αποκλειστικά τα ίδια τα Σωματεία και όχι τις Ομοσπονδίες.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org