Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Γροθιά» στις λογικές της μιζέριας

Στη χτεσινή εκδήλωση του Δήμου Νίκαιας με αφορμή την έρευνα του «Ρ», τονίστηκε η ανάγκη για κόντρα με τις πολιτικές αδιαφορίας που εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Η αναβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, προκειμένου να βγει από το τέλμα που τον έχουν βάλει οι πολιτικές του κέρδους που εφαρμόστηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γίνεται μόνο μέσα από πάλη και αγώνες. Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε από την πλατιά σύσκεψη για τα προβλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού που διοργάνωσε χτες ο Δήμος Νίκαιας με αφορμή την έρευνα του «Ρ» για την κατάσταση που επικρατεί πίσω από τη βιτρίνα του επαγγελματικού αθλητισμού. Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού, τοπικοί φορείς, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων.

Από πλευράς ΚΚΕ η βουλευτής Πειραιά Βέρα Νικολαΐδου, στην παρέμβασή της έκανε λόγο για την άρνηση της κυβέρνησης να βοηθήσει το μαζικό λαϊκό αθλητισμό και τα ερασιτεχνικά σωματεία. Παράλληλα, τόνισε την επιτακτική ανάγκη συγκρότησης ενός πολύμορφου μετώπου που θα πάρει στα χέρια του την υπόθεση αναβάθμισης του ερασιτεχνικού αθλητισμού κόντρα στις λογικές που εφαρμόζουν οι κυβερνώντες (πρώην και νυν) που αδιαφορούν πλήρως για το δικαίωμα στην άθληση των πολιτών

Ο γραμματέας της ΚΟ Κοκκινιάς Μιχάλης Νουφαρίτσης, από την πλευρά του επισήμανε ότι χρειάζεται πολυμορφική πάλη προκειμένου οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν το δικαίωμα που έχουν σε διάφορους τομείς, όπως το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση, στον ελεύθερο χρόνο, στη μόρφωση.

Ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, αναφερόμενος στην έρευνα του «Ρ» και τα αποτελέσματά της για την εικόνα που επικρατεί, επισήμανε ότι είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για τη δημιουργία ενός κινήματος που θα παλέψει για το λαϊκού αθλητισμό. Παράλληλα, τόνισε και τη βοήθεια που πρέπει να παρέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Νίκος Γεωργόπουλος, πρώην βαλκανιονίκης του στίβου και πρώην προπονητής του ΣΕΓΑΣ, επικεντρώθηκε στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία να γίνουν τροφή στις μεγάλες ΠΑΕ εάν δεν υπάρξει αγώνας απ' όλους.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αναφέρθηκε το μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΠ Δημήτρης Σαλπέας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ