Τρίτη 19 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΗ
Δράσεις από σωματεία στο χώρο του Πολιτισμού

Την Πέμπτη 21 Μάη, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθούν δράσεις από σωματεία και φορείς στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα καλούν στις 19.00 στο Θησείο, στην πλατεία Ζακλίν ντε Ρομιγί.

«Πότε ξεκινήσαμε; Κανείς δεν θυμάται πια. Τα βήματά μας, βήματα των πολλών. Βήματα των χιλιάδων. Βήματα όσων έπεσαν. Βήματα όσων σηκώθηκαν. Βήματα όσων άκουσαν. Βήματα όσων φώναξαν. Είμαστε όλοι πολιτισμός. Στις 21 Μάη γινόμαστε κομμάτι ενός βηματισμού. Μιας παγκόσμιας σκηνής που μας ενώνει», αναφέρουν τα σωματεία στο κάλεσμά τους και καλούν όσους θέλουν να συμμετάσχουν, να φέρουν και ένα ζευγάρι παπούτσια. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210.3817.369, 210.3833.742 και email: swmateio.ithopoiwn@gmail.com.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καλεί σε μουσικές διαμαρτυρίες σε γειτονιές της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στο κάλεσμά του ο ΠΜΣ σημειώνει: «Μέχρι σήμερα: Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι κυβερνήσεις βάζουν στη ζυγαριά την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας με τα κέρδη των επενδυτικών τους προγραμμάτων. Η συντριπτική πλειοψηφία των καλλιτεχνών χωρίς ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

Συνεχίζουμε...

21 Μάη 2020: Αθήνα. Ο ήλιος δύει. Η αλυσίδα μεγαλώνει. Μουσικοί πυρήνες γεννιούνται και γεμίζουνε την πόλη μουσική. Η jazz συναντάει την κλασική, το ρεμπέτικο συνομιλεί με το hip-hop, η λαϊκή παράδοση με το avant-garde. Jazz trio, λαϊκές παρέες, σύνολα δωματίου, μπάντες... Ολοι ενώνονται κάτω από το κάλεσμα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Σήμερα παίζουμε για έναν άλλο σκοπό. Σήμερα παίζουμε για να ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους αυτής της χώρας. Με όλους αυτούς που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της νέας κρίσης.

...λίγα λεπτά μετά: Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου καταφθάνουν οι πρώτοι μουσικοί. - "Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης! Διεκδικούμε να μπορούμε να ζήσουμε από την Τέχνη μας!"

...την ίδια στιγμή: Στις γειτονιές της Καισαριανής η υπάλληλος ενός σούπερ μάρκετ ακούει τις μελωδίες μιας κιθάρας. - "Εσύ είσαι ο κρίκος στην αλυσίδα!"

...πιο νωρίς την ίδια μέρα: Εξω από τον "Ευαγγελισμό" ο νοσηλευτής που μόλις σχόλασε από 24ωρη βάρδια, σηκώνει το βλέμμα του και βλέπει 6 νέους μουσικούς να τραγουδούν. - "Σήμερα επικοινωνούμε τα αιτήματά μας σε όλους τους εργαζόμενους. Ζητάμε τη στήριξή σας! Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στον δικό σας αγώνα! Είμαστε κρίκοι στην ίδια αλυσίδα!".

...σχεδόν βράδιασε: Στο Νέο Κόσμο, η κοπέλα που μόλις σχόλασε από μια τηλεφωνική εταιρεία, συναντάει μία μπάντα που διασχίζει το δρόμο. - "Το τραγούδι μας σήμερα είναι για όλους τους ανθρώπους που είναι σαν κι εσένα!"».

Ο ΠΜΣ καλεί μεμονωμένους μουσικούς και σχήματα να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 210.3213,694 και στο dilosi.symmetohis@gmail.com.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ