Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Μόνη ελπίδα και διέξοδος η ανάπτυξη της πάλης των λαών

Σε παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας, κατά την κοινή συζήτηση σχετικά με τα συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Λάακεν και τον απολογισμό δραστηριοτήτων της βελγικής προεδρίας, σημείωσε τα παρακάτω:

«Στο ένα λεπτό που διαθέτω, θα ήθελα να σημειώσω ότι παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται, για να συγκαλυφτεί η πραγματικότητα, αυτή βοά ότι η Σύνοδος του Λάακεν ενίσχυσε παραπέρα μια ΕΕ του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαών γενικότερα.

Οι συνελθόντες στο παλάτι του Λάακεν δεν άκουσαν τη στεντόρεια φωνή των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών από ολόκληρη την Ευρώπη, των φτωχών, των ανέργων, των υποψήφιων ανέργων, των δημιουργών του πλούτου, θυμάτων της στυγνής καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Δεν άκουσαν και δεν ήθελαν να ακούσουν την αγωνία και την απαίτηση τους για μια άλλη Ευρώπη της ειρήνης και της φιλίας των λαών και όχι του ευρωστρατού, των επεμβάσεων και του πολέμου, που οικοδομείται. Του σεβασμού και της ανάπτυξης των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών και όχι του ευρωεντάλματος, της eurojust και του ευρωτρομονόμου που, με πρόσχημα και την 11η του Σεπτέμβρη, χαρακτηρίζουν τρομοκρατία και διώκουν τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες για ένα καλύτερο αύριο.

Να γιατί πιστεύω ότι την απάντηση δεν μπορεί να τη δώσει η περιβόητη «Συνέλευση», συμβουλευτική και μη αντιπροσωπευτική εξάλλου, που τελικά θα είναι στάχτη στα μάτια των λαών.

Η συνέχιση και ανάπτυξη της πρωτοφανούς λαοθάλασσας που διαδήλωσε στο Λάακεν, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αποτελεί τη μόνη ελπίδα και διέξοδο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ