Σάββατο 25 Απρίλη 2020 - Κυριακή 26 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Πρέπει να μείνει στα χαρτιά!

«

Το νομοσχέδιο πρέπει να μείνει στα χαρτιά, να αποσυρθεί εδώ και τώρα», δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σε σχετική ανακοίνωσή της, που μιλάει για τις συνέπειες που αυτό θα έχει σε διάφορα επίπεδα. Καλεί δε την Τρίτη 28/4 σε όλη τη χώρα να πραγματοποιηθούν πολύμορφες δράσεις ενημέρωσης για το νομοσχέδιο.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών μεταξύ άλλων τονίζει:

«Εν μέσω πανδημίας και αναμένοντας το άνοιγμα των σχολείων προωθείται η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο!

Η καθιέρωση του ελάχιστου αριθμού των 20 μαθητών ανά τάξη στο Δημοτικό και των 16 στο Νηπιαγωγείο θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τάξεων, σε υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, σε απολύσεις αναπληρωτών και φυσικά θα χειροτερεύσει την εκπαιδευτική διαδικασία».

Η Πανελλαδική Γραμματεία αναφέρεται ακόμα στις διατάξεις για τα Λύκεια, τα ΕΠΑΛ, τις δεξιότητες, την «αξιολόγηση» κ.ά. και επισημαίνει ακόμα: «Τιμωρούνται για μια ακόμα φορά οι αναπληρωτές, που επί 20 και πλέον χρόνια έχουν πάρει στις πλάτες τους τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων. Αντί να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης της διαβίωσής τους εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους, τιμωρούνται με διετή ή τριετή αποκλεισμό από τους πίνακες σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας. Η διάταξη για την "κατά προτεραιότητα κάλυψη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων" ομολογεί με τον πιο επίσημο τρόπο πως το κράτος και το υπουργείο Παιδείας θα αφήνουν ακάλυπτα χιλιάδες κενά σε όλες τις υπόλοιπες τάξεις και τις ειδικότητες. Η μείωση κατά 25% των κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Δαπανών του 2021 για προσλήψεις αναπληρωτών επιβεβαιώνει το παραπάνω».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ