Σάββατο 21 Μάρτη 2020 - Κυριακή 22 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Τουρνουά των Διεκδικητών 2020

Η Ρωσία λόγω της διάδοσης του Covid-19 ανέστειλε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις μέχρι της 10 Απρίλη, με «τιμητική» εξαίρεση το τουρνουά των Διεκδικητών.

Το τουρνουά των Διεκδικητών ξεκίνησε την Τρίτη στη 1 μ.μ. στην Αικατερινούπολη της Ρωσίας και θα ολοκληρωθεί στις 4 Απρίλη, με την ανάδειξη του νικητή, που θα διεκδικήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, από τον κάτοχο του τίτλου Μάγκνους Κάρλσεν, σε ματς που θα διεξαχθεί στο τέλος αυτής της χρονιάς.

Οι αγώνες γίνονται με πουλ διπλών συναντήσεων και αρχίζουν στη 1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας (με εξαίρεση τον τελευταίο γύρο, που θα αρχίσει μία ώρα νωρίτερα).

Συμμετέχουν οι εξής 8 σκακιστές:

Φαμπιάνο Καρουάνα, ΗΠΑ, 2842 (ΕΛΟ)

Ντινγκ Λιρέν, Κίνα, 2805

Αλεξάντερ Γκρίστσουκ, Ρωσία, 2777

Ιαν Νεπομνίαστσι, Ρωσία, 2774

Μαξίμ Βασιέ - Λαγκράβ, Γαλλία, 2767

Ανις Γκίρι, Ολλανδία, 2763

Γουόνγκ Χάο, Κίνα, 2762

Κίριλ Αλεξέενκο, Ρωσία, 2698

Στον πρώτο γύρο η έκπληξη ήρθε από την αναμέτρηση των Κινέζων σκακιστών, όπου ο Ντινγκ Λιρέν έχασε, με τα λευκά, από τον συμπατριώτη του Γουόνγκ Χάο. Ο Ντινγκ Λιρέν είναι ένας από τους παίκτες που διεκδικεί με αξιώσεις την πρωτιά. Νίκη πήρε και ο Ιαν Νεπομνίαστσι, που αντιμετώπιζε με τα μαύρα τον Ανις Γκίρι.


ΠΙΝΑΚΑΣ 1

Στον δεύτερο γύρο η άσχημη απόδοση του Ντινγκ Λιρέν συνεχίστηκε. Αυτήν τη φορά έχασε από τον Βασιέ - Λαγκράβ, την ώρα που ο Καρουάνα σημείωνε την πρώτη του νίκη εναντίον του νεαρού Αλεξέενκο και έμπαινε στο γκρουπ των πρωτοπόρων της βαθμολογίας. Οι δύο άλλοι αγώνες ήρθαν ισοπαλία.

ΠΙΝΑΚΑΣ 2

Ο τρίτος γύρος ξεκίνησε με πολλούς σκακιστές - αναλυτές - σχολιαστές στο ίντερνετ (όπου καλύπτεται ζωντανά η μετάδοση των αγώνων) να θεωρούν πως πλέον το τουρνουά θα είναι κούρσα για έναν (τον Καρουάνα) αφού ο Ντινγκ Λιρέν με την εμφάνισή του και τις δύο απανωτές ήττες θεωρούνταν πλέον εκτός διεκδίκησης. Ομως, αντίθετα από τις προβλέψεις ο Καρουάνα έχασε από τον Ντινγκ Λιρέν, με τον Κινέζο παίκτη να ανακάμπτει από το άσχημο ξεκίνημα.

ΠΙΝΑΚΑΣ 3

Οι αγώνες συνεχίζονται το Σάββατο με τον 4ο γύρο αφού η Παρασκευή θα είναι μέρα ξεκούρασης.




ΠΙΝΑΚΑΣ 1
ΠΙΝΑΚΑΣ 1

ΠΙΝΑΚΑΣ 2
ΠΙΝΑΚΑΣ 2

ΠΙΝΑΚΑΣ 3
ΠΙΝΑΚΑΣ 3

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ