Σάββατο 7 Μάρτη 2020 - Κυριακή 8 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Προετοιμασίες για τον αγωνιστικό εορτασμό στο Κιλελέρ

Την Κυριακή 22 Μάρτη στις 12 μ., στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων

Με ένα πολύμορφο πρόγραμμα δράσης, με συσκέψεις και συνεδριάσεις των Αγροτικών Συλλόγων, καθώς και με περιοδείες σε χωριά, εντείνονται οι προετοιμασίες στη Θεσσαλία και στην υπόλοιπη χώρα για τη μαζική συμμετοχή των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων στη συγκέντρωση που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 22 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, για να τιμηθεί αγωνιστικά η 110η επέτειος του Κιλελέρ.

Στόχος είναι να αποτελέσει η συγκέντρωση αυτή τη συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έγιναν σε πολλές περιοχές της χώρας το προηγούμενο διάστημα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, οδηγώντας τους βιοπαλαιστές αγρότες ακόμα πιο γρήγορα στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Στη Λάρισα, χτες το μεσημέρι οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Καρδίτσας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, καλώντας τους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα στη συγκέντρωση στο Κιλελέρ και τονίζοντας: «Το μήνυμα της εξέγερσης των κολίγων πριν από 110 χρόνια παραμένει και σήμερα επίκαιρο. Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες στέκονται εχθρικές απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας. Οπως και τότε, έτσι και τώρα οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν με συκοφαντίες, αυταρχισμό, καταστολή και "αγροτοδικεία" τον δίκαιο αγώνα μας. Δεν μας τρομοκρατούν, δεν μπορούν να ανακόψουν τους αγώνες μας. Παλεύουμε ενάντια στη μοιρολατρία, στη λογική ότι δεν γίνεται τίποτα. Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ