Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φασιστικής έμπνευσης προτάσεις από το ΠΑΣΟΚ!

Πρωτοφανής πρόταση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ (Κ. Γείτονας) διατυπώθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τα «οικονομικά των κομμάτων». Προτάθηκε λοιπόν, προκλητικά, χάριν της «διαφάνειας»(!) να καταγράφονται ονομαστικά στους ισολογισμούς των κομμάτων, ακόμα και οι απλοί συνδρομητές των 500 και 1.000 δρχ., κι όχι μόνον αυτοί που έδωσαν πάνω από 300.000 δρχ., όπως έλεγαν μέχρι σήμερα ότι θα ισχύει.

Αυτό σημαίνει δημιουργία ονομαστικής λίστας όλων των μελών και φίλων των κομμάτων, η οποία προφανώς θα μπορεί να αξιοποιείται από κάθε είδους κυβερνητικούς και κρατικούς μηχανισμούς, με όλες τις αναμενόμενες επιπτώσεις σε βάρος μη αρεστών κομμάτων! Προφανώς, δεν τους φτάνουν οι «τρομονόμοι» και οι «τρομολίστες» και επιδιώκουν να φτάσουν στις πιο ακραίες μορφές φακελώματος και παραβίασης οποιασδήποτε προστασίας προσωπικών δεδομένων και υπονόμευσης στην πράξη της ελεύθερης έκφρασης των κομμάτων.

Επρεπε να υπάρξει η κατηγορηματική δήλωση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, ότι «το ΚΚΕ ποτέ δεν πρόκειται να εφαρμόσει μια τέτοια διάταξη», να απειλήσει με αποχώρησή του από τη διακομματική επιτροπή, και να υπάρξουν ενστάσεις από το ΔΗΚΚΙ, ακόμα και από τη ΝΔ, για να αποφευχθεί η κατ' αρχήν υιοθέτησή της από τον υπουργό Εσωτερικών. Ομως, οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ ακάθεκτοι... Θα επαναφέρουν την πρότασή τους, είπαν θρασύτατα, κατά τη συζήτηση του «υπό εκκόλαψη» νομοσχεδίου στη Βουλή...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ