Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιμένουν τα δικαστήρια

Την έναρξη της δικαστικής διερεύνησης αναμένουν κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΤΕ, για την υπογραφή σύμβασης με εταιρία ελληνορωσικών συμφερόντων. Η κυβέρνηση για να δει τι στάση θα κρατήσει ως εκπρόσωπος του δημοσίου (μεγαλομέτοχος στον ΟΤΕ) και η διοίκηση για να αποδείξει, όπως αναφέρει, την αθωότητά της.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλος άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη εναντίον του προέδρου του ΟΤΕ Ν. Μανασή σχετικά με σύμβαση που υπέγραψε με την εταιρία καθαρισμού κτιρίων «Καρακίτσος Κλήνινγκ ΑΕ» (κατόπιν μετονομάστηκε σε «Ωρόρα Παγκόσμιες Λύσεις ΑΕ»), για την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της διεθνούς τηλεφωνίας (για τη σύνδεση του Οργανισμού με τα κυκλώματα τηλεπικοινωνίας που ελέγχονται από τις πολυεθνικές του κλάδου).

Ερωτηθείς χθες για το ζήτημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαπας είπε πως το λόγο έχει η Δικαιοσύνη και η κυβέρνηση θα πράξει ανάλογα με τις δικαστικές αποφάσεις. Ο δε Ν. Μανασής δήλωσε ότι η διοίκηση του ΟΤΕ είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για να αποδείξει ότι ο Οργανισμός δε βλάφτηκε από τη συμφωνία, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ