Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενάντια στις χωματερές

Την Τετάρτη 26 Φλεβάρη το αγωνιστικό ραντεβού

INTIME NEWS

Σε μαχητικό «παρών» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τετάρτη 26 Φλεβάρη, στις 3 μ.μ., αλλά και σε γενικό ξεσηκωμό για να μην περάσει ο απαράδεκτος σχεδιασμός κυβέρνησης - Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, καλούν το λαό και τη νεολαία οι Συντονιστικές Επιτροπές Σωματείων και Φορέων Δυτικής Αττικής, Δυτικής Αθήνας και σωματεία από τον Μαραθώνα.

Οπως τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Δυτ. Αττικής, «το 2020 για την κυβέρνηση, για τον Πατούλη και την Δούρου, είναι έτος νέας χωματερής στη Φυλή, είναι έτος νέων εγκλημάτων τύπου Φυλής σε όλη την Αττική όπως προωθείται στο Γραμματικό».

Παράλληλα, σημειώνει η Επιτροπή, «προωθούν την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της Αττικής και στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή της Φυλής και της Δυτικής Αττικής, όπου μάλιστα συγκεντρώνουν και πάλι τη μεγάλη πλειοψηφία των απορριμμάτων της Αττικής. Την ίδια στιγμή, πάλι για τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων, προωθούν την καύση των απορριμμάτων, χωρίς να λογαριάζουν την υγεία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής».

Μετά από όλα αυτά, αναφέρει, «πάει πολύ η Περιφέρεια Αττικής να μιλάει για "2020, έτος ανακύκλωσης", εν έτει 2020 ανακυκλώνεται μόνο το 15% των απορριμμάτων, ενώ και με βάση τους δικούς τους σχεδιασμούς τα επόμενα χρόνια θα ανακυκλώνεται στην καλύτερη περίπτωση το 50% και το υπόλοιπο θα θάβεται ή θα καίγεται με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία του λαού και στο περιβάλλον».

«Είναι ώρα να παλέψουμε για τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με ζωή χωρίς δικαιώματα, δίπλα στις χωματερές τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως λεωφορεία για την κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα αναχωρήσουν στη 1.45 μ.μ. από τα Ανω Λιόσια (τριγωνική πλατεία - πίσω από το δημαρχείο), στις 2 μ.μ. από το Μενίδι (πλ. Καράβου) και στις 3 μ.μ. από τον Βαρνάβα (δημοτικό σχολείο).

Σύσκεψη στην Πετρούπολη

Οι συντονιστικές επιτροπές σωματείων και φορέων Πετρούπολης και Καματερού καλούν σε σύσκεψη - συζήτηση, σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στο Β' ΚΑΠΗ Πετρούπολης (Δωδεκανήσου 78) με θέμα τις εξελίξεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και την οργάνωση της κινητοποίησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 26 Φλεβάρη στις 3 μ.μ.

Αίτημα συζήτησης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στο μεταξύ, νέο αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», ώστε να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης η διαχείριση των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα επισημαίνει πως «παρά τα έγγραφά μας, η διοίκηση της Περιφέρειας αγνοεί το αίτημά μας και αρνείται να εισαγάγει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ακολουθώντας τη "γραμμή" Δούρου» και πως ο περιφερειάρχης «παρουσιάζει θέσεις που όμως δεν είναι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά προσωπικές του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η συγκέντρωση - συναυλία για το θέμα των σκουπιδιών σε Φυλή και Σχιστό(2021-06-04 00:00:00.0)
Το Σάββατο η συγκέντρωση - συναυλία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα(2021-06-02 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - συναυλία στο Σύνταγμα στις 5 Ιούνη(2021-05-29 00:00:00.0)
Κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο έγκλημα με τα σκουπίδια σε Σχιστό και Φυλή(2021-03-20 00:00:00.0)
Αγωνιστική κλιμάκωση ενάντια σε παλιές και νέες χωματερές(2019-12-11 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός ενάντια στη νέα χωματερή στη Φυλή(2019-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ