Πέμπτη 20 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Εμμένει η κυβέρνηση στους επικίνδυνους σχεδιασμούς

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου

Eurokinissi

Εμμένει η κυβέρνηση στη συγκρότηση κλειστών κέντρων στα νησιά του Αιγαίου για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, όπως προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, που ταυτόχρονα αποδεικνύουν ότι το «πάγωμα» της επίταξης ακινήτων ήταν ένας ελιγμός λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων των νησιών.

Σχετικά με το υποτιθέμενο «πάγωμα» της επίταξης για μια βδομάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε χτες ότι «ενώ έχει προχωρήσει η απόφαση της κυβέρνησης, μετά από εξαντλητικό διάλογο, για να "τρέξουμε" γρήγορα μέσω της επίταξης, υπάρχει ταυτόχρονα η καλή διάθεση να ακουστούν μέχρι τέλους οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών και τοπικών αρχών», όμως «αυτό δεν οδηγεί σε αναστολή της ανακοινωθείσας πολιτικής από την κυβέρνηση».

Εκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου με θέμα το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Φλεβάρη. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε αίτημα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να ληφθεί απόφαση που θα περιγράφει συγκεκριμένα μέτρα κινητοποίησης ώστε να μην υλοποιηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Συγκεκριμένα στο αίτημα αναφέρεται:

«Οι καταιγιστικές εξελίξεις σχετικά με τη δημιουργία της υπερδομής στο Αίπος, μετά την ΠΝΠ και την επίταξη των 625 στρεμμάτων από την κυβέρνηση, έχουν δημιουργήσει έντονη αγανάκτηση στον χιώτικο λαό, ο οποίος απαιτεί από τους ταγούς της δημοτικής αρχής δράσεις αποτροπής. Σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία καταδικάστηκε από όλες τις παρατάξεις η απαράδεκτη ενέργεια της ΠΝΠ και η επίταξη αυτή, ζητούμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ληφθεί απόφαση για συγκεκριμένα μέτρα δράσης που αφορούν τον αποκλεισμό της περιοχής, τη χρησιμοποίηση όλων των μέσων για να μην υλοποιηθεί αυτή η Πράξη, και τη συμπόρευση με το λαϊκό αίσθημα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπεκφυγές και ευχολόγια αντί μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας(2020-04-03 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις απαράδεκτες επιτάξεις(2020-03-24 00:00:00.0)
Επιταχύνει τα μέτρα που διαιωνίζουν και εντείνουν τον εγκλωβισμό και την καταστολή(2020-02-12 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την ΠΝΠ και ζητά την ακύρωσή της στην πράξη(2015-04-28 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση υπέρ της διαθεσιμότητας(2014-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ