Σάββατο 15 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 16 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τη δίωξη βουλευτή του ΚΚ Χιλής

Ερώτηση στον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ, για τη δίωξη βουλευτή του ΚΚ Χιλής από την κυβέρνηση της χώρας κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στην Ερώτησή του αναφέρει συγκεκριμένα:

«Με έωλα και αστήριχτα προσχήματα από την κυβέρνηση Πινιέρα παραπέμπεται σε δίκη ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Χιλής Oύγκο Γκουτιέρες. Η πείρα έχει αποδείξει πως οι διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές είναι πάντα προπομπός συνολικότερης κλιμάκωσης της επίθεσης στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και τα λαϊκά δικαιώματα.

Η παραπομπή του κομμουνιστή βουλευτή είναι καταδικαστέα και αποτελεί ένταση της καταστολής ενάντια στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις που συνεχίζονται από τον περασμένο Οκτώβρη, με τις μεγάλες ανατιμήσεις στα ΜΜΜ, στο ρεύμα και τα καύσιμα.

Σε μία χώρα που σύμφωνα με την ΕΕ είναι "πρότυπο" στην περιοχή της, με μεγάλους ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης, "προάγει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τη χρηστή διακυβέρνηση", με Συμφωνία Σύνδεσης με την ΕΕ, οι κρατικές δυνάμεις καταστολής δολοφόνησαν 4 διαδηλωτές το Γενάρη 2020, προσθέτοντάς τους στη λίστα των δεκάδων δολοφονημένων του περασμένου έτους.

Ερωτάται ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ:

- Πώς τοποθετείται σχετικά με τη δίωξη του βουλευτή του ΚΚ Χιλής Ούγκο Γκουτιέρες από την κυβέρνηση Πινιέρα;

- Πώς τοποθετείται στη βάρβαρη συνεχιζόμενη καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων στη Χιλή που θυμίζουν τις σκοτεινές εποχές της δικτατορίας Πινοσέτ;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ