Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Αντιδράσεις για τη μετατροπή πλατείας σε γκαράζ

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται κάτοικοι στο Περιστέρι με στόχο να σώσουν την πλατεία Εθνικής Αντίστασης που ο δήμος σχεδιάζει να μετατρέψει σε γκαράζ. Πριν από μερικές μέρες, πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση κατοίκων που δήλωσαν πως δεν θα περάσουν τα σχέδια της διοίκησης Παχατουρίδη.

«Αυτή η πλατεία κατακτήθηκε με τους αγώνες μας, εμείς φυτέψαμε αυτά τα δέντρα όταν ήμασταν παιδιά, ακόμα και με μπροστάρη την αγωνιστική δημοτική αρχή ενάντια σε παλαιότερη προσπάθεια μετατροπής του χώρου από πάρκο σε γραφεία της Μητρόπολης». «Εμείς φροντίσαμε και περιφρουρούσαμε με βάρδιες τα δέντρα μέρα - νύχτα, ώσπου δικαιωθήκαμε και έτσι οι επόμενες γενιές, ολόκληρη η πόλη παραλάβανε ένα χώρο πρασίνου», τόνισαν κάτοικοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Αλλος κάτοικος ανέφερε ότι «η διοίκηση Παχατουρίδη σταδιακά αποψιλώνει την πλατεία», ενώ αναφορά έγινε και στην εμπειρία που υπάρχει με άλλους χώρους, όπως την 1η παιδική χαρά, που από παιδική χαρά έχει παραχωρηθεί σε επιχειρηματία και μετατράπηκε σε μια τεράστια καφετέρια με πέντε κούνιες στην άκρη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Σιδέρης, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Είναι περιττό να αναφέρω την ιστορία για το πώς σώθηκε αυτό το πάρκο. Ολοι γνωρίζετε ότι πριν από 40 χρόνια οι ίδιοι οι κάτοικοι το δενδροφύτευσαν με τα χέρια τους, το περιφρουρούσαν σε άγρια σύγκρουση με μητροπολίτες και δυνάμεις καταστολής. Τώρα καλούμαστε για άλλη μια φορά να υπερασπιστούμε αυτόν το χώρο. Να υπερασπιστούμε έστω και την πιο μικρή γωνιά πρασίνου από επιχειρηματικά συμφέροντα. Στις συνεδριάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η διοίκηση Παχατουρίδη δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ - γκαράζ. Μαζί της έχει και την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Τα επιχειρήματά τους περί ανάπτυξης της περιοχής είναι φαιδρά και ψεύτικα. Ο μόνος τρόπος να τους εμποδίσουμε είναι να παλέψουμε. Ολα τα μέσα θα τα αξιοποιήσουμε, κείμενα υπογραφών, αφίσες, ενστάσεις, ένδικα μέσα. Κυρίως όμως θέλει αγώνα για να παρθεί πίσω η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Εμείς θα στηρίξουμε όλες τις μορφές αγώνα που θα αποφασίσετε».

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν οι τέσσερις δημοτικοί και ο διαμερισματικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org