Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Συζήτηση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

Το θέμα της έγκρισης διενέργειας ανοικτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού δύο σταδίων, για τη μελέτη που αφορά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην αρχή της συζήτησης, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα τα εξής: «Ενα κρίσιμο έργο, πρωτοφανές σε μέγεθος, που θα αλλάξει τη λειτουργία, την εικόνα της πόλης προχωρά για υλοποίηση. Η Πάτρα θα έχει τα χαρακτηριστικά επί της ουσίας παραλιακής πόλης. Αυτό είναι κατάκτηση του πατραϊκού λαού, των Δημοτικών Συμβουλίων, των φορέων της πόλης. Ο πατραϊκός λαός νίκησε γιατί πίστεψε στην αξία αυτού του χώρου για τη ζωή του και τον συνέδεσε με την αναψυχή του. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε μια πόλη παραλιακή, πολύ πιο όμορφη από άλλες παραλιακές πόλεις. Πριν δώσω το λόγο στον κ. Κορδά, θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του δήμου, για τη δουλειά που κάνουν.

Να σας ενημερώσω ότι προχωρούμε και στο σχεδιασμό μας για τη μαρίνα που βρίσκεται εντός της παραχωρηθείσας έκτασης της παραλιακής ζώνης. Γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες αδειοδότησης, για την ανάπλασή της και τη μετατροπή της σε τουριστική μαρίνα. Θα γίνουν μελέτες για την επισκευή, αποκατάσταση και αναβάθμισή της.

Να σας ενημερώσω επίσης ότι κατά τη συνάντησή μας τη Δευτέρα με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο είδαμε τα προβλήματα που αφορούν τον αιγιαλό και υπάρχει καταρχήν συμφωνία να επιλυθούν και να μην έχουμε εμπόδια στην ανάπλαση.

Πρέπει όλοι μας, επίσης, να στείλουμε ένα μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να παραχωρηθούν για 60 χρόνια από το ΤΑΙΠΕΔ σε υποπαραχωρησιούχους ούτε το παλιό λιμάνι ούτε ο χώρος του εμπορικού τμήματος που λειτουργεί σήμερα στο παλιό λιμάνι, όταν αυτό μεταφερθεί στο νέο.

Κλείνοντας, τονίζω ότι ο σχεδιασμός μας αφορά ολόκληρη την παραλιακή ζώνη και όχι μόνο ένα τμήμα της».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org