Σάββατο 15 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 16 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Σε επιστολή τους στρατευμένοι που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ μάς γράφουν:

«Φαντάροι που υπηρετούμε τη θητεία μας σε στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ καταγγέλλουμε τους σχεδιασμούς της ελληνικής κυβέρνησης για αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σαουδική Αραβία και στη Λιβύη. Σχεδιασμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία των συνόρων της χώρας μας, αντίθετα εντάσσονται στο πλαίσιο της ολοένα και μεγαλύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στους ανταγωνισμούς για την Ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη υπογραφή των σχετικών συμφωνιών Τουρκίας - Λιβύης από τη μία και Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ από την άλλη. Ανταγωνισμοί για το ποιανής χώρας τα αφεντικά θα πλουτίσουν, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και του λαού και όσων - φαντάρων και μόνιμων στελεχών - υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Τις εξελίξεις αυτές καταγγείλαμε και στην πρωινή αναφορά και οι απαντήσεις που λάβαμε από κάποια στελέχη ήταν ότι δεν αφορούν τους φαντάρους οι δηλώσεις του υπουργού, ότι τα λεγόμενά μας αποτελούν πολιτικό σχόλιο και δεν επιτρέπονται αυτά στο στρατό. Ταυτόχρονα, προσπάθησαν να καλλιεργήσουν εφησυχασμό, λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα εμπλοκής ελληνικών στρατευμάτων στη Σαουδική Αραβία και τη Λιβύη και σε οποιαδήποτε αποστολή στο εξωτερικό.

Βέβαια, η ίδια η συνέχεια των εξελίξεων τους διαψεύδει, αφού μετά από λίγες μέρες είχαμε την απόφαση για αποστολή πυραύλων "Patriot" και προσωπικού στη Σαουδική Αραβία, αλλά και τα δημοσιεύματα για συμφωνία του πρωθυπουργού στην πρόταση του Γάλλου Προέδρου για ενίσχυση του γαλλικού στρατού στο Μάλι με ελληνικές δυνάμεις.

Ολοι οι στρατιώτες αλλά και τα στελέχη που αναλογίζονται τους κινδύνους της μετατροπής της Ελλάδας σε στόχο των αντιμαχόμενων ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων, πρέπει να επαγρυπνούν και να μην επιτρέψουν να γίνουν οι ίδιοι «κρέας στα κανόνια» των αφεντικών και τα σπίτια τους στόχος επειδή παραδίπλα φύτρωσε άλλη μια ΝΑΤΟική βάση... Αντίθετα, όλος ο λαός, η νεολαία που είτε παλεύει για το μεροκάματο, για τη μόρφωση είτε τώρα υπηρετεί σε κάποιο στρατόπεδο, έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια!».

***

«Οι νέοι που υπηρετούμε τη στρατιωτική μας θητεία παρακολουθούμε με ανησυχία και με επαγρύπνηση τα παζάρια των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή, την όξυνση των ανταγωνισμών τους και την ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στο αμερικανοΝΑΤΟικό άρμα. Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και αυτή η κυβέρνηση, θέλοντας να δώσει γην και ύδωρ στα αφεντικά για να αυγατέψουν τα αμύθητα κέρδη τους, εξελίσσεται στο ίδιο ακριβώς έδαφος με την περαιτέρω ανάμειξη της χώρας μας σε επικίνδυνες καταστάσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Η απαράδεκτη Συμφωνία με τις ΗΠΑ δεν είναι ούτε αμυντική ούτε επωφελής για το λαό μας. Δίνει βάσεις, διευκολύνσεις και οικονομικές απαλλαγές στους μακελάρηδες των λαών. Μετατρέπει όλη τη χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο και το λαό μας στόχο στις ορέξεις των εχθρικών στις ΗΠΑ χωρών. Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που έδειξαν πως δεν μας πείθουν τα περί σταθερότητας και ειρήνης που εξασφαλίζει η παρουσία των φονιάδων του ΝΑΤΟ. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε φαντάρο που σκέφτεται ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ είναι μονόδρομος, που βλέπει τις εξελίξεις και φοβάται, να μη σκύψει το κεφάλι του. Δεν είναι μόνος του. Είμαστε πολλοί αυτοί που αφουγκραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και πρέπει να γίνουμε περισσότεροι. Ανοίγουμε τη συζήτηση με όλους τους συναδέλφους μας, με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που δε δέχονται να μετατραπούν σε υπάλληλους του ΝΑΤΟ γιατί έτσι στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του ελληνικού λαού, συγκρουόμαστε με λογικές που θεωρούν την παρουσία των μακελάρηδων μέσα στα στρατόπεδα της χώρας δεδομένη. Συναντιόμαστε με όλο τον υπόλοιπο λαό στον αγώνα για αποδέσμευση από το μηχανισμό του ΝΑΤΟ. Ούτε ένα ευρώ από τον ιδρώτα του λαού μας για τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους. Κανένας φαντάρος και στέλεχος εκτός συνόρων. Ακούραστη πάλη ενάντια σε κυβέρνηση και κεφάλαιο, που μας οδηγούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Βροντοφωνάζουμε: ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ, Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ».

Φαντάροι από την 34η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ