Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ
Ενδιαφέρουσες παραστάσεις

Συνεχίζεται το 5ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων, που διοργανώνει ο Οργανισμός Εταιρικών Θιάσων (ΟΕΘ) του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και φιλοξενείται στο Θέατρο «Βαφείο» (Αγ. Ορους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, μετρό Κεραμεικός).

Σήμερα Παρασκευή στις 21.00 ανεβαίνει η παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από τη θεατρική ομάδα «Σημείο Μηδέν». Ο Σάββας Στρούμπος στο σκηνοθετικό του σημείωμα επισημαίνει ότι «βλέπουμε την "Αντιγόνη" ως Τραγωδία για τη Διεκδίκηση της Ζωής».

Αύριο Σάββατο στις 21.00 σειρά παίρνει «Η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν», μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα της Αννας Ζέγκερς. Η Ιωάννα Μπιλίρη διασκευάζει την τραγικά επίκαιρη ελεγεία και μεταφέρει σκηνικά την αγωνία της μνήμης, την ανάγκη για δικαιοσύνη, τη λαχτάρα για δικαίωση.

Την Κυριακή 9 Φλεβάρη στις 21.00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «100 χρόνια ΣΕΗ», σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Βαρδαρού. Η ζωή του Σωματείου, χέρι χέρι με τη ζωή του κινήματος και την Ιστορία του τόπου από το 1917 μέχρι σήμερα, θα ξεδιπλωθεί ξανά μέσα από προσωπικές εμπειρίες ηθοποιών και μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό.

Τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη στις 21.00 το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με την «Πίστη - αγάπη - ελπίδα» του Εντεν φον Χόρβατ από τη θεατρική ομάδα «Anima». Το έργο, γραμμένο λίγο πριν από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, περιγράφει τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της ζωής στη Γερμανία. Η ομάδα «Anima» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιεί ανοιχτή γενική δοκιμή, προσφέροντας στους θεατές την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τη διαδικασία της προετοιμασίας μιας θεατρικής παράστασης λίγο πριν από την πρεμιέρα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ