Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Νέα 24ωρη απεργία χτες

Πριν από την πορεία, σιδηροδρομικοί των Βερσαλιών έκαναν διαμαρτυρία ενάντια στην τρομοκράτηση απεργών
Πριν από την πορεία, σιδηροδρομικοί των Βερσαλιών έκαναν διαμαρτυρία ενάντια στην τρομοκράτηση απεργών
ΠΑΡΙΣΙ.--

Νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση έγινε χτες στη Γαλλία, με μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις (Παρίσι, Μασσαλία κ.τ.λ.), με βασικό αίτημα την απόσυρση της νέας αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προχωρά κατ' εφαρμογή ενιαίων κατευθύνσεων της ΕΕ και προς εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου.

Στο Παρίσι, οι δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου Βαλ ντε Μαρν (από βόρεια προάστια) συμμετείχε και με τις σημαίες της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), στέλνοντας μήνυμα ενίσχυσης των ταξικά προσανατολισμένων αγώνων.

Στη Μασσαλία, το Εργατικό Κέντρο της περιφέρειας (Μπους ντι Ρον - UD CGT 13) οργάνωσε μία ακόμα μαζική πορεία, απευθύνοντας νέο κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα μέχρι την απόσυρση των νέων ανατροπών.

Αποφασιστικά έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας πολλές ακόμα συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία (FNIC), που όλο το τελευταίο δίμηνο προσπαθούν να αποκρούσουν τόσο την κυβερνητική επιχείρηση συκοφάντησης των εργατικών αγώνων, όσο και τον υπονομευτικό ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών δυνάμεων που στρώνουν το έδαφος στον επόμενο «κοινωνικό διάλογο». «Ακόμα κι αν η κυβέρνηση Μακρόν δεν το θέλει, εμείς είμαστε εδώ διεκδικώντας καλύτερες συντάξεις», ήταν το σύνθημα με το οποίο αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της FNIC φωτογραφίες από τη συμμετοχή του κλάδου στις απεργιακές πορείες.

Το Συνδικάτο των σιδηροδρομικών από τις Βερσαλίες (άλλο προάστιο του Παρισιού) επίσης συμμετείχε δυναμικά στην πορεία στην πρωτεύουσα, μαζί με τις σημαίες της ΠΣΟ, αλλά και καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης πρωτοπόρων εργαζομένων. Μάλιστα, νωρίτερα το πρωί, πριν την πορεία, το Συνδικάτο οργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της εταιρείας σιδηροδρόμων (SNCF), ζητώντας να σταματήσουν άμεσα απειλές για επιβολή πειθαρχικών μέτρων κατά συνδικαλιστών.

Η επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων εργαζομένων πάει χέρι χέρι με την επιχείρηση συκοφάντησης των πολυήμερων κινητοποιήσεων ενάντια στις νέες ανατροπές, με δεδομένη την πίεση που ο αγώνας αυτός έχει ασκήσει και στην κυβέρνηση και φυσικά τη μεγαλοεργοδοσία. Θυμίζουμε ότι υπάρχουν κλάδοι όπου οι μέρες απεργίας αθροιστικά έφτασαν μέχρι και τις 50.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ