Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ
Ανοιχτή υπονόμευση της οργάνωσης της απεργίας

Συνεχίστηκε η βρώμικη προσπάθεια διαγραφής συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ από τη διοίκηση του ΕΚ Καβάλας

Τον «καλύτερο εαυτό του» δίνει ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός στα Εργατικά Κέντρα Καβάλας και Ξάνθης, για την υπονόμευση της οργάνωσης της απεργιακής απάντησης στην επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό.

Χαρακτηριστική η στάση τους στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας την περασμένη Κυριακή, όπου τα μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση - παρέμβαση έξω από το Εργατικό Κέντρο, με βασικό αίτημα να συζητηθεί το θέμα του Ασφαλιστικού και να παρθεί απόφαση για απεργιακή απάντηση στην κυβέρνηση τη μέρα ψήφισης του νέου αντιασφαλιστικού εκτρώματος.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα» Καβάλας, οι αντιπρόσωποί της έθεσαν το θέμα στο προεδρείο, ώστε το σώμα να αποφασίσει αν θα συζητηθεί, αίτημα που οι εργατοπατέρες έγραψαν «στα παλιά τους τα παπούτσια», αγνοώντας τη θέληση ακόμα και αντιπροσώπων της πλειοψηφούσας παράταξης οι οποίοι δεν είχαν αντίρρηση.

«Η στάση των εργατοπατέρων που διοικούν το ΕΥΚ δεν μας ξαφνιάζει!», σημειώνει η «Ταξική Ενότητα» και τονίζει: «Οι καθοδηγητές τους, άλλωστε, της ΓΣΕΕ, είναι αυτοί που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην αναπτυχθούν οι αναγκαίοι αγώνες ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, που πρόσφατα συμφώνησαν στο πάγωμα των μισθών για το 2020, που πρωτοστατούν μαζί με τον ΣΕΒ στην ίδρυση επαγγελματικών ταμείων, στηρίζοντας έτσι τον πυρήνα των αντιδραστικών αλλαγών που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (ν. Κατρούγκαλου)».

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η «Ταξική Ενότητα», η υποτιθέμενη κριτική προς την κυβέρνηση - στον απολογισμό της διοίκησης - χώρεσε σε μία μόλις παράγραφο, αφού πρώτα ξεκαθαρίστηκε πως «η κυβέρνηση χαίρεται για την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Κανείς δεν είναι αντίθετος μ' αυτό».

Παράλληλα, όπως καταγγέλλει η «Ταξική Ενότητα», η εισήγηση του απολογισμού της διοίκησης έφτασε στο σημείο να βαφτίζει «βεντέτα και μικροψυχία» τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των συνταξιουχικών σωματείων ΙΚΑ, Πετρελαίων και ΒΦΛ, τα οποία η διοίκηση αποπειράθηκε το προηγούμενο διάστημα να εκδιώξει από το κτίριο!

Ενώ, συνεχίζοντας την επίθεση, οι «αμετανόητοι, ανέντιμοι και πλέον παράνομοι» της διοίκησης του ΕΚ Καβάλας, όπως τους χαρακτηρίζει η «Ταξική Ενότητα», αθέτησαν την προ ολίγων ημερών ρητή δέσμευση της προέδρου, Σταματίας Τσούτσα, ενώπιον του Πρωτοδικείου Καβάλας, για την απόσυρση από την ημερήσια διάταξη του θέματος της «επικύρωσης απόφασης του ΔΣ του ΕΥΚ Καβάλας που αφορά την αποβολή του κ. Γιαγκίδη από μέλος του ΔΣ του ΕΚ Καβάλας».

Η κατάπτυστη απόφαση διαγραφής του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ επιχειρήθηκε να νομιμοποιηθεί «από την πίσω πόρτα», καθώς αν και δεν συζητήθηκε σε ξεχωριστό θέμα, συμπεριλήφθηκε στην εισήγηση του απολογισμού του ΔΣ, όπου και προτάθηκε στη Γενική Συνέλευση να εγκρίνει την απόφαση του ΔΣ.

Μάλιστα, στο ψηφοδέλτιο για την ψηφοφορία των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης παρέμεινε αυτό της διαγραφής. Οι αντιπρόσωποι της «Ταξικής Ενότητας» επεσήμαναν άμεσα τη λαθροχειρία και τον εμπαιγμό, και αφού δεν αποσύρθηκε το θέμα, αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι.

Στην ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα» τονίζει πως η επίθεση των εργατοπατέρων στα ταξικά σωματεία και τους συνδικαλιστές έχει ως στόχο «οι εργαζόμενοι να μη διεκδικούν, να μην παλεύουν για τα δίκια τους, να μην κουνιέται φύλλο στους τόπους δουλειάς». Και καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία της Καβάλας «να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της απεργίας ενάντια στο ολοκληρωτικό γκρέμισμα του Ασφαλιστικού», ξεκαθαρίζοντας πως οι αντιπρόσωποι της «Ταξικής Ενότητας» και τα ταξικά σωματεία θα βρεθούν και αυτή τη φορά στην πρώτη γραμμή.

ΠΑΜΕ: «Να συνδικαλιστές, να μάλαμα»

Αντίστοιχη ήταν και η στάση της διοίκησης του ΕΚ Ξάνθης κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Πέμπτη, που όπως σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ, απέρριψε προκλητικά την πρόταση των αντιπροσώπων των συνδικάτων που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης να αποφασιστεί απεργία ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, προβάλλοντας μάλιστα τα ίδια επιχειρήματα με αυτά της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, όπως ότι «η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της» και «να βρούμε άλλες μορφές διεκδίκησης»!

«Να συνδικαλιστές, να μάλαμα», σημειώνει το ΠΑΜΕ και καλεί «τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα της περιοχής να τους καταδικάσουν. Τα σωματεία να αποκοπούν από αυτήν την κυβερνητική και εργοδοτική πλειοψηφία. Να βρεθούν κοντά στους εργαζόμενους και τις αγωνίες τους. Να δώσουν τη μάχη μαζί με τα σωματεία που παλεύουν για την οργάνωση της πάλης ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης, προετοιμάζοντας απεργιακή απάντηση παντού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ