Παρασκευή 31 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σε κινητοποιήσεις σήμερα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία

Σε κινητοποιήσεις με αιχμή το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, προχωρούν σήμερα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι. Στην Αθήνα το ραντεβού έχει δοθεί στη 1.30 το μεσημέρι στα Προπύλαια, με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνονται και σε άλλες πόλεις.

«Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και συσπειρωμένοι στα σωματεία μας συνεχίζουμε τον αγώνα», τονίζουν μπροστά στις εξελίξεις εκπαιδευτικά σωματεία, σημειώνοντας στο κάλεσμά τους: «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο ΝΔ - Βρούτση, που θωρακίζει και επεκτείνει τον νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να ξεμπερδεύει με ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, χτυπώντας έτσι την καρδιά των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά όλη τη ζωή μας: Την Υγεία, την Πρόνοια, την περίθαλψη, τις άδειες, το δικαίωμα στη μητρότητα, τις παροχές. Αφορά πρώτα και κύρια τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους που δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που απολύονται κάθε Ιούνη, που έχουν τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα (βλ. άδειες, μητρότητα, επιδόματα)».

Και προσθέτουν: «Η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση πάει χέρι χέρι με την επίθεση στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Αποσιωπούν ότι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων επηρεάζει άμεσα και την Κοινωνική Ασφάλιση, διότι οι συγκροτημένες εργασιακές σχέσεις, η πλήρης και σταθερή εργασία δεν παρέχει μόνο διασφαλίσεις για τη μισθωτή εργασία, αλλά στηρίζει και την Κοινωνική Ασφάλιση». Καλούν να δυναμώσει ο αγώνας για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για την εξίσωση δικαιωμάτων τους με τους μόνιμους.

Μετά την κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη Συλλόγων, ΕΛΜΕ και Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών στα γραφεία της ΔΟΕ, με θέμα την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Με αντίστοιχο πλαίσιο, στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζεται συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου από τις ΕΛΜΕ της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ